kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski futbolcuya hapis

Giriş Saati : 26.12.2008 15:24
Güncelleme : 26.12.2008 20:11
Yeni Haber
İstanbul'un lüks semtlerinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 10 sanıktan, aralarında eski futbolcu Benhur Babaoğlu'nun da bulunduğu 6'sı ''örgütlü şekilde kokain ticareti yapmak'' suçundan çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Benhur Babaoğlu, Cengiz Demir, Serdar Tepeli, Yüksel Aslan ve Cengiz Akpınar katıldı. Davanın tutuksuz yargılanan 5 sanığı ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, sanıklardan Babaoğlu'nun avukatı Mehmet Can, müvekkilinin sadece ''içici'' olduğunu, uyuşturucu ticareti yapmadığını savunarak, beraatını istedi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatına hükmedilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Benhur Babaoğlu, ''Ben sadece içiciyim, çok pişmanım. Adalete güveniyorum'' dedi.

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, ''örgütlü olarak kokain ticareti yapmak'' suçundan Cengiz Demir ve Cengiz Akpınar'a 7 yıl 6 ay hapis ve 13 bin 500 YTL adli para cezası, Benhur Babaoğlu, Serdar Tepeli, Yüksel Aslan ve İlyas Kurt'a aynı suçtan 6'şar yıl 3'er ay hapis ve 11 bin 250'şer YTL adli para cezası verdi.

Heyet, ayrıca Cengiz Demir ve Mehtap Çelik'in ''suç örgütü yöneticisi olmak'', Benhur Babaoğlu, Serdar Tepeli, Yüksel Aslan, Cengiz Akpınar ve İlyas Kurt'un ''suç örgütüne üye olmak'', Recep Özarsan, Cemil Arslan ve Mehmet Emin Yavuz'un da ''suç örgütüne üye olmak'' ve ''uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçlarından beraatına karar verdi.