kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Peres'le el sıkışması Şeyh'i hasta etti"

Giriş Saati : 25.12.2008 09:46
Güncelleme : 25.12.2008 19:44
Yeni Haber
Ezher İslami Araştırmalar Akademisi Genel Sekreteri Ali Abdulbaki, Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi'nin geçtiğimiz ay New York'ta katıldığı dinler arası diyalog toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le el sıkıştığı için maruz kaldığı baskılardan dolayı rahatsızlandığını öne sürdü.

Abdulbaki, her şeye rağmen Tantavi'nin durumunda hızla bir düzelme olduğunu ve önümüzdeki hafta sonu hastaneden ayrılacağını belirtti. 81 yaşındaki Tantavi geçtiğimiz hafta sonu aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, rahatsızlığı konusunda kamuoyuna net bir bilgi verilmemişti.

Tantavi, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde ve Birleşmiş Milletler çatısı altında yapılan dinler arası diyalog toplantısında Peres'in yanına yaklaşarak elini sıkmış, bu hareketi başta Mısır'da olmak üzere Arap dünyasında büyük bir tepki çekmişti.

Tantavi'nin "O'nun Peres olduğunu bilmiyordum, herkesin elini sıkarken, onunkini de sıktım" yönündeki açıklamaları da Tantavi karşıtlarını tatmin etmemişti.

12 yıldır görevde bulunan Tantavi, yaptıklarıyla sürekli eleştiri konusu oldu. Fransa'daki başörtüsü olaylarını, "Bu olay Fransa'nın içişleri" şeklinde niteleyerek büyük bir tepki çeken Tantavi, geçtiğimiz günlerde de Mısır ve İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı abluka ile ilgili olarak da "Niye yaygara koparıyorsunuz? Gazze her zaman kuşatma altındaydı" sözlerini kullanınca basının sert eleştirilerine maruz kalmıştı.

Hastanede bulunan Ezher Şeyhi Tantavi özellikle hükümete mensup üyeler tarafından ziyaret akınına uğruyor. Tantavi'nin ölüm ya da başka bir sebepten dolayı koltuğunu bırakması durumunda teamüller gereği Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in Mısır Müftüsü Ali Cuma'yı bu göreve getirmesi bekleniyor.

CİHAN