kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İslam dünyasında bir ilk

Giriş Saati : 25.12.2008 09:39
Güncelleme : 25.12.2008 19:44
Yeni Haber
Mısır'da bir kadının hazırladığı Kuran tefsirinin piyasaya sürülmesine izin verildi...
Son zamanlarda kadınlara yönelik pek çok 'ilk' yaşayan Mısır'da bu kez de bir kadının hazırladığı tefsirin piyasaya sürülmesine izin verildi.

Ezher Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İslami Araştırmalar Akademisi, Mısır televizyonu eski dini program yapımcılarından Keriman Hamza'nın hazırladığı tefsirin basılması ve dağıtılmasını onayladı. Hamza'nın yakında piyasaya çıkması beklenen tefsirinin İslam dünyasında bir ilk olduğu belirtiliyor.

Akademi'nin Genel Sekreteri Şeyh Ali Abdulbaki, bir kadının tefsir hazırlamasının İslami şartlara aykırı olmadığını, ayrıca Hamza'nın tefsirine izin vermek için de çok dikkatli davrandıklarını kaydetti. İslami kanunlara göre bir tefsirin 'erkek' ya da 'kadın' tarafından yazılabileceğine dair bir hüküm bulunmadığını aktaran Abdulbaki, "Tefsirde önemli olan Kur'an-ı Kerim'in naslarıyla uygunluğudur" dedi.

Tefsiri genç nesillerin Kur'an'ı daha iyi anlamaları için sade ve açık bir dille yazdığını söyleyen Keriman Hamza, Akademi'nin yazdığı tefsire izin vermesinden dolayı da çok mutlu olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde de Ezher Üniversitesi erkekler bölümündeki bir master tezi savunmasına ilk kez bir kadın akademisyenin girmesine izin verilmişti. Bunun yanı sıra yine kısa bir süre önce bir kadının nikah kıymasına izin verilmişti.

Ayrıca Mısır tarihinde yine bir ilk geçtiğimiz hafta yaşanmış, Hıristiyan bir kadının, yine Hıristiyanların çoğunlukta olduğu bir beldede belediye başkanı seçilmesine müsaade edilmişti.

CİHAN