kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hizbullah benim problemim değil"

Giriş Saati : 25.12.2008 10:17
Güncelleme : 25.12.2008 19:44
Yeni Haber
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Hizbullah'ın faaliyetlerinden kendisinin sorumlu olmadığını ve İsrail'in, bir barış anlaşması öncesinde Şam'dan örgütü idare etmeyi bırakmasını istememesi gerektiğini söyledi. Esad, "Ne kadar uzun sınır, o kadar büyük barış" dedi.

Amerikan Washington Post gazetesine bir röportaj veren Beşşar Esad, "Hizbullah Lübnan sınırında, Suriye'ninkinde değil. Hamas da Filistin sınırında. (İsrail), bu diğer taraflara da bakmalı. Kapsamlı olmalılar. Eğer barış istiyorsanız, üç tarafta üç barış anlaşmasına ihtiyacınız var" diye ekledi.

Suriye lideri, bir barış anlaşması karşılığında İsrail'in kendilerinden İran'la yollarını ayırması talebi konusunda ise İran ile olan bağların Suriye'ye çıkarlarını korumasında yardım ettiğini ifade etti. Esad, "Bu konu bölgede kimin bir rol oynadığı ve kimin benim haklarımı desteklemesiyle ilgili. O kadar karışık değil." diye konuştu.

İsrail'den bir barış anlaşması karşılığında Golan Tepeleri'nden çekilme taahhüdü istediklerini yineleyen Beşşar Esad, İsrail'e gönderdiği sınır konusundaki taleplerini ileten "sınır belgesi"ne henüz bir yanıt gelmediğini belirtti. Esad ayrıca doğrudan görüşmelere ABD'nin de eşlik etmesi gerektiğini kaydetti.

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'yı "samimi bir şekilde barış sürecine dahil olduğunu görmeyi" umut ettiğini ifade eden Esad, bu müdahalenin sadece Suriye konusunda değil Lübnan ve Filistin konusunda da olmasını istediğini vurguladı. Beşşar Esad, ayrıca Obama'nın "Dünyada, özellikle de Ortadoğu'da yeni bir savaş başlatmayacağını umduğunu" aktardı.

CİHAN