kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhurbaşkanı ve Başbakan tatilde...

Giriş Saati : 25.12.2008 10:00
Güncelleme : 25.12.2008 19:44
Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığına geldiği günden bu yana çıktığı tatillerle tartışma yaratan Nicolas Sarkozy, Noel tatilini Brezilya'da geçiriyor olması yine tepki topladı. Bu yıl Başbakan François Fillon'nun da Noel tatilini Fransa dışında geçirmesi eleştirilerin artmasını beraberinde getirdi.

Muhalefetteki Sosyalist Parti sözcüsü BenoHamon yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı ve başbakanın özel tatili nedeniyle devlet iradesi de tatile çıkmıştır. Devlet şu anda Michele Alliot-Marie'nin ellerine bırakılmıştır." ifadesini kullandı. Bağımsız milletvekili Nicolas Dupont-Aignan ise "On binlerce kişinin işsiz kaldığı bir zamanda cumhurbaşkanı ve başbakanın ülkenin yaşadığı zorluklardan uzak bayram geçirmeleri hatadır" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı ve başbakanın yokluğunda ülke İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie'ye emanet edildi.

Avrupa Birliği - Brezilya zirvesi nedeniyle gittiği Rio de Janeiro'da resmi temaslarla bulunan Nicolas Sarkozy, Noel tatilini de bu ülkede geçiriyor.

Sarkozy'nin, eşi Carla Bruni'nin biyolojik babasının yaşadığı Brezilya'da 29 Aralık'a kadar kalması bekleniyor. 30 Aralık'a kadar ailesiyle birlikte Mısır'da kalacak olan Başbakan Fillon eleştirilere cevap verirken acil bir durumda ülkeye dönebileceğini kaydetti.

Nicolas Sarkozy 2007'nin Mayıs ayında işadamı Vincent Bollore'nin yatıyla Malta'da, Ağustos ayında ise ABD'de Wolfeboro kasabasında geçirdiği tatiller tartışmalara neden olmuştu.

CİHAN