kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kar yağışı devam edecek

Giriş Saati : 25.12.2008 07:24
Güncelleme : 25.12.2008 22:08
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağışların aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun doğu kesimleri ile zamanla iç ve kuzeybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI...

Bölgelerimizde hava: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul'un kuzeydoğu kesimleri, Kocaeli ve Sakarya, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Sabah ve gece saatlerinde Trakya ve bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı görülecek.

D 100 KARAYOLU BOLU DAĞI ANKARA İSTİKAMETİ ULAŞIMA AÇILDI

Kar yağışı nedeniyle yolda kayarak devrilen araçlardan dolayı kapanan D 100 Karayolu Bolu Dağı Ankara istikameti, araçların yoldan kaldırılmasının ardından ulaşıma tekrar açıldı. Trafik ekipleri yol kenarlarında bulunan tesislerde bekletilen bütün araç sürücülerini uyararak zincirsiz bir şekilde yollarına devam edebileceklerini söyledi.

D 100 Karayolu İstanbul ve Ankara şeritleri karayolları ekiplerinin yoğun çalışması sonucu, sabaha yakın saatlerde ulaşıma tekrar açılırken, sürücüler yola çıkmaya başladı. Yolun açılmasıyla birlikte gündüz çalışan trafik ekipleri de dinlenmeye çekildi.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT!

Kış aylarında oluşan gizli buzlanmaya karşı sürücüleri uyaran emniyet yetkilileri, buzlanma durumunda zincir takmaları ve kış şartlarına uygun lastik kullanmaları gerektiğini belirtti. Yetkililer, sürücülerden ayrıca şehir içi yollarda, kavşaklarda, alt, üst geçitlerde ve köprülerde hızlarını azaltmalarını istedi.

Yurt genelinde kara kış yüzünü gösterdi. Kış mevsimi nedeniyle yağmur, yoğun kar yağışı, şiddetli soğuklar, sis ve don olayları meydana geliyor. Son günlerde karlı ve buzlu yollar nedeniyle kazalarda artış meydana geldi. Emniyet yetkilileri, bu mevsimlerde sürücülere can ve mal güvenliği için daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Araç kullananların yol yüzeyinde oluşmuş gizli buzlanmaya karşı dikkat etmesi gerektiğini belirten Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin lastiklere zincir takmaları ve kış şartlarına uygun lastik kullanmaları gerektiğini belirtti.

Trafikte sadece sürücülerin değil aynı zamanda yaya ve yolcuların da dikkatli olması gerektiğini ifade eden emniyet yetkilileri, "Son günlerde meydana gelen kazalarda büyük maddi ve manevi kayıplara oluyor. Bunları en aza indirmek hepimizin görevi olmakla beraber trafiğin en önemli öğesi olan sürücülere daha çok görev düşmektedir. Bu amaçla karlı ve buzlu yollarda olumsuz hava koşulları nedeniyle kazaların yoğun olarak meydana geldiği Adana, Antalya, Karaman, Ankara ve Beyşehir çevre yollarında trafikte seyredecek sürücüler dikkatli olmalıdır.

Yayalar trafiği tehlikeye düşürecek hatalar yapmamalı, yolcular da seyir halindeyken şoförlerle konuşmamalıdır. Sürücüler özellikle buzlanmış ve karlı kaplı yollarda dikkatli olmalı. Şoförler, tedbirli araç kullanmalı şehir içi yollarda, kavşaklarda, alt geçitlerde, üst geçitlerde ve köprülerde hızlarını azaltmalılar. Yağışlı zamanlar ile görüşün kısıtlı olduğu yol bölümlerinde gündüzleri de kısa hüzmeli farlarını yakmaları can ve mal güvenliği açısından gerekmektedir." dedi. Emniyet yetkilileri kış aylarında sürücülere şöyle uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlar, çok gerekli olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamalı, toplu taşıma araçlarını kullanmalı. Trafiğe çıkmaları halinde araçlarda mutlaka çekme halatı, zincir, takoz, ilk yardım malzemelerini bulundurmalılar. Araçlarının kışlık bakımını mutlaka yaptırılmış olmalıdır. Yoğun kar yağışı olan yerlerde mutlaka zincir takmalı, kış şartlarına uygun lastik kullanmalarıdır."

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...