kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BÜYÜKANNESİNİ ANDI... Obama, tatilde olduğu Hawai'de, büyük annesinin mezarını da ziyaret etti. Kendisini büyüten Madelyn Payne Dunham, 4 Kasım seçimlerinden bir gün önce yaşamını yitirmişti.

Yemin etmeden ifadesi alındı

24.12.2008
Yeni başkan Barack Obama, eyalet koltuğuna para karşılığı atama yapmakla suçlanan valiyle ilgili ifade verdi. Federal savcıya bilgi verirken avukatı da yanındaydı..
ABD başkanlığına seçilen Barack Obama, henüz koltuğuna oturmadan ifade verdi. Obama'nın, Illinois eyaletinde kendisinden boşalan koltuğa yapılacak atamayla ilgili yolsuzluk yapmakla suçlanan eyalet Valisi Rod Blagovich'le ilgili bilgisine başvuruldu. Demokrat Parti'nin hazırladığı raporda yeni başkanın, federal savcı Patrick Fitzgerald'e bağlı görevlilere 18 Aralık'ta ifade verdiği ve yanında avukatının da bulunduğu belirtildi.

EMANUEL DE GÜNDEMDE
Obama'nın, Blagojevich veya yardımcılarıyla herhangi bir temasının olmadığını söylediği dile getirildi. Ayrıca, Beyaz Saray genel sekreterliğine getirilen Rahm Emanuel'in, Blagojevich ve yardımcısıyla görüştüğü, ancak para konusunun konuşulmadığı kaydedildi. FBI tarafından izlenen Blagojevich, 9 Aralık'ta Obama'dan boşalan senatörlüğü para veya menfaat karşılığında satmaya çalışmak suçlamasıyla tutuklanmıştı. Yasalara göre, senatörlük için atama yapma yetkisi valiye ait. Obama'nın görevine başlamasından önce patlak veren skandal, yeni başkan için önemli bir tatsızlık anlamına geliyor.