kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Albay kendini devlet başkanı ilan etti

Giriş Saati : 25.12.2008 10:28
Güncelleme : 25.12.2008 19:44
Yeni Haber
Gine'de bir albayın kendisini yeni devlet başkanı ilan etmesinden sonra askeri cunta ülkedeki gücünü kuvvetlendirdi.

Albay Moussa Dadis Camara iktidarı ele geçirdiklerini açıklamasının ardından hükümet üyelerinin 24 saat içinde görevlerinden istifa etmeleri talimatı verdi.

1984'den bu yana ülkeyi demir yumrukla yöneten Devlet Başkanı Lansana Conte'nin pazartesi günü ölümünün ardından darbe yapan Albay Camara, dün başkent Conakry'de geçit töreni yapmıştı.

Bu arada darbe yandaşı binlerce kişi Devlet Başkanlığı Konutu ve bakanlıkların bulunduğu binaların çevresini kuşattı. Bir süre darbe yanlısı sloganlar atan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Camara darbenin ardından yaptığı ilk basın toplantısında, "Gine Devlet Başkanı ve Milli Demokrasi ve Gelişim Konseyi'nin (CNDD) Başkanı" olduğunu vurguladı. Camara'nın konuşmasının ardından tüm radyo ve televizyonlarda yayınlanan CNDD açıklamasında ise, ordudaki tüm subaylar ile eski hükümet üyelerinin gelecek 24 saat içinde Alpha Yaya Diallo'ya gelmeleri isteniyor" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, ABD, askeri cuntanın bu yıl, yönetimi sivil idareye bırakmaması durumunda 15 milyon dolarlık yardımı askıya alacağını söyledi.

Bununla birlikte Albay Camara, 32 kişilik kabineden 26'sının askerlerden, geri kalanının ise sivillerden oluştuğunu belirtti. Camara, 2010 yılına kadar seçim ihtimalinin bulunmadığını duyurmuştu.