kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hayatın önceliklerini düzenlemek..

Dallas-Miami maçının sonucunu öğrenmek için sabahın köründe CNN'i açmak zorunda kaldım. Maçları naklen yayınlayan NTV'nin sabah kalkanlara sonucu haber, ya da alt yazı ile sık sık bildirmek gibi telaşı yoktu da..
CNN Int'te karşıma Bill Gates çıktı, sabah sabah.. Amerika çalkalanıyor, adam baş haber.. 2008'e kadar itibaren Microsoft'taki sorumluluklarını yavaş yavaş çalışma arkadaşlarına devredecekmiş..
Microsoft, dünyanın en çok kazanan şirketi.. Gates dünyanın en zengin adamı.. Daha da çok genç. Emekli olacak yaşta falan değil.. Amerika da onu merak ediyor zaten..
Gates koskoca gazeteci topluluğu önünde anlatıyor..
"Bu bir emeklilik değil, yaşam önceliklerimi yeniden düzenleme hareketidir.."
Öncelikleri yeniden düzenleme..
Öncelikleri düzenleme, insanın yaşam felsefesini ortaya koyar.. İnsanın kendisine, işine, sevdiklerine verdiği değeri ortaya koyar.. Söylenmeyenleri, laf olsun diye söylenenleri ortaya koyar.. İnsanın ve ilişkilerinin anahtarıdır öncelikler.. Dilin söylediği değildir, asıl olan.. Hayatındaki önceliklerdir.
NTV'nin NBA play-offlarını naklen yayınlaması, onun basketbola ve basketbolsevere değil, reklama ilgisini gösterir.. Sabahın dördünde naklen verdiği maçın sonuçlarını, sabahın erken saatlerinden itibaren, her haber bülteninde ve bülten dışında durmadan alt yazı ile vermesi de, kendi haberi ve kendi seyircisine saygısını, ilgisini, sevgisini.. Yaptığı işe inancını.. Heyecanını..
Hani nerde?..
Kız arkadaşıma (Arkadaş dediysem, arkadaş..) telefon ettim, 20 gün falan önce..
"Sinemaya gidelim" diye.. "Başka programım var" dedi.. Telefonu kapadım.. Birkaç yıldır arkadaşlık ediyoruz..
Durum hep ayni.. Telefon ettiğimde "Evet" yanıtı almam için programının olmaması gerek. Yapacak hiçbir şeyi olmayacak ve benim teklifimi de cazip bulacak. Yıllardan beri, tek, bir tek kere "Başka planım vardı, ama madem sen çağırdın, onu iptal ediyorum" demedi.. Oysa bana verdiği sözlerden, hem de ikisi yılbaşı nasıl sudan sebeplerle caydığını hatırlıyorum..
Yani benimle ilgili planlarını değiştirebiliyor, ama benim için hiçbir şeyden vazgeçtiği yok.. Yani durum açık.. Hayatında hiçbir önceliğim yok.. Ben onun boş, bomboş zamanlarını değerlendiren herhangi biriyim.. Ötesi değil..
Çok ama çok yeni bir kız arkadaşıma (Arkadaş dediysem arkadaş..) telefon ettim, Belek'ten.. Antalya'da yaşar.. "Bu gece çok hoş eğlenceler var bizim otelde, katılmak ister misin" diye..
Antalya'da değil, Kemer'de imiş o gün.. Ankara'dan misafirleri gelmiş, onları ağırlıyormuş..
"Madem sen istedin, akşamüzeri durumu idare eder mutlak gelirim" dedi..
Kemer-Belek 100 kilometre yol.. Tek başına sürdü geldi.. Yemekte ve sonrası eğlencelerde bize katıldı, sonra gene dünyanın yolunu sürerek döndü gitti..
Şimdi bu ikisinin bana yakınlığını karşılaştırmama, bana ilgilerini düşünmeme gerek var mı?..
Dostlarım..
Hayatınız, duygularınız ve sevgilerinizin sırrı, önceliklerinizi planlama ve uygulamanızda gizlidir..
Hem kendinizi, hem onları, sizin ve onların "Öncelik" Planlamaları ile en şaşmaz şekilde çözebilirsiniz..
(17 Haziran 2006'da yayınlandı)