kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hisarcıklıoğlu: İşverene vurmak moda oldu

24.12.2008
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, keyfi olarak işçi çıkarılmayacağını belirterek, "İşverene vuruluyor. İşverenin ne suçu var?" dedi..
İşçi çıkarmaları ve eleştirel tavırlarıyla hükümetin tepkisini çeken özel sektör, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Başkanı Ergün Atalay'ın da eleştiri oklarının hedefi haline gelince, sektörün çatı kuruluşu TOBB'un Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun sabrı taştı. MPM'nin 2007 yılının Verimli İşçi-İşveren, İş Kadını ve İş Adamları" ödül töreninde konuşan MPM Başkanı Ergün Atalay, işçi çıkarmalarına değinerek, "İşverenlerimize dua ediyoruz ama krizi bahane bilip de bir an evvel işçiyi kapının önüne koyanlara da, yaptığı hareketin doğru olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

'ADRESİ DOĞRU BELİRLEYİN'
Rifat Hisarcıklıoğlu, Atalay'ın, işverenlerle ilgili sözlerine işaret ederek, şöyle konuştu: "İlk tenkisat finans sektöründe, daha sonra basın sektöründe, ondan sonra diğer sektörlerde işçi kardeşlerimiz çıkmaktadır. Bugün düşünebiliyor musunuz, bir işveren keyfi olarak birşey bahane ederek işçisini çıkartacak. Ben böyle bir mantığı anlamakta çok zorluk çekiyorum. İnsan üretimi olacak, işi olacaksa işçisini niye çıkartsın? Maalesef bazı organlarda bunu görüyorum. İşverenin üzerine şu anda vuruluyor. İşverenin ne suçu var? Bazı yerlere mesajı söyleyemeyen, işverene söylemeye başladı. Günümüzün modasında muhalefet etme buna döndü. Esas adresi doğru tespit etmek lazım."