kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rekabet yeni yılda caddelere taşacak

PINAR ÇELİK
24.12.2008
Krize rağmen büyüme hedeflerini koruyan markalar, 2009'da cadde mağazalarına daha fazla ağırlık verecek İndirim ve kampanyalar gelecek yıl da aynı hızla devam edecek. Koleksiyonlar da fiyatlar da özel olarak hazırlanıyor..
Bu yılın ilk yarısından sonra krizle mücadele etmek ve tüketimi artırmak için yüzde 50'yi aşan indirimlere ve cazip kampanyalara imza atan markaların yöneticileri 2009'dan tedirgin. Ancak kimse büyüme hedeflerinden ödün vermiyor. Alışveriş merkezi açılışları ertelendiği için cadde mağazacılığına yönelen markalar, 2009 yılında indirim ve kampanyalara devam edecek gibi görünüyor. Ortak fikir tüketicinin 'indirim yapan kurumsal markalar'dan alışveriş yapacağı yönünde. O yüzden gerek koleksiyonlar gerekse fiyatlar 2009'a özel olarak hazırlanıyor.

CADDEYE ODAKLANACAKLAR
Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz orta gelir grubunun gelirinde artış olmayacağını bu yüzden de marka ve mal alım stratejilerini buna göre yaptıklarını belirtiyor. İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, ürünlerini daha uygun fiyata satışa sunan markaların tüketici tarafından da tercih edileceğini ifade ediyor. Mavi Jeans Yönetim Kurulu Başkanı Sait Akarlılar gelecek yılın durgun geçeceğinden emin ancak bunun piyasaları alt üst edecek güçte olmadığını söylüyor. YKM Genel Müdürü Jaklin Güner gelecek yıl yedi mağaza daha açacaklarını belirtirken, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise her hafta bir mağaza hedefinden sapmadıklarını dile getiriyor. Piyasaların 2009 yılının eylül ayında ancak toparlanmaya başlayacağını dile getiren Tiffany Genel Müdürü Nüvit Alyanak ise Mart ayından itibaren piyasanın çok daha kötü olacağını öngörse de cadde mağazacılığına odaklanacaklarını ifade ediyor.