kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

24.12.2008
Enerjisa 3 HES için Alstom ile anlaştı
Enerjisa, toplam 410 megavat kurulu gücündeki üç hidroelektrik santralinin elektromekanik işleri için Alstom Power/Türkiye, Alstom Hydro/Fransa, Alstom Hydro/İspanya ve Ges Genel Elektrik/Türkiye firmalarından oluşan Alstom Korsorsiyumu ile anlaştı. Yaklaşık 1.200 GWh yıllık elektrik enerjisi üretimi hedeflenen Enerjisa Kavşak Bendi, Köprü ve Menge hidroelektrik santrallarının tüm elektromekanik teçhizatının temini, montajı ve işletmeye alınmasını kapsayan anlaşma Alstom önderliğindeki konsorsiyum ile imzalandı.

Türkiye Finans'tan 500 milyon YTL kredi
Türkiye Finans Katılım Bankası, küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) ve bireysel müşteriler için 500 milyon YTL'lik kredi paketi hazırladı. Yılbaşına kadar kullandırılacak 500 milyon YTL'lik kaynaktan KOBİ'lerin yanı sıra konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanacak bireysel müşteriler de yararlanabilecek. Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar; "Müşterilerimize yardımcı olmak için kâr paylarımızı düşürdük. Bugünlerde aylık 2 ila 2.20 arasında kâr payı oranlarıyla çalışacağız" dedi.

Bir ailenin açlık sınırı 740 YTL'ye yükseldi
Türk-İş, aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 740, yoksulluk sınırını 2 bin 409 YTL olarak hesapladı. Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, çalışanların aileleri ile birlikte insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlayacak geliri elde etmelerinin esas olduğu vurgulanarak, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı durumlarda yoksulluk sorununun gündeme geldiği ifade edildi.

Vergi Barışı yüz güldürdü
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, birikmiş vergi borçlarının taksitlendirilmesi için yapılan müracaatların 11 milyar YTL'yi geçtiğini ve bunun 12 milyar YTL'ye yaklaşacağını söyledi. Maliye yetkilileri, bu tutarın 10 milyar düzeyinde olmasını bekliyorlardı. TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada Unakıtan, "Müracaat edenlerin büyüklüğü 11 milyar YTL'yi geçti. Aldığımız başka müracaatlar da var. Bunlarla birlikte 12 milyar YTL'ye yaklaşacak" dedi.

Global Finance'tan Akbank'a iki ödül
Dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance'in 2009 yılı için düzenlediği değerlendirmeler ve anketler sonucunda Akbank, Türkiye'nin "En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası" ve "En İyi Döviz İşlemleri Bankası" ödüllerine layık görüldü. Akbank, her iki kategorideki ödülünü, Ekim 2009'da İstanbul'da düzenlenecek törende alacak.
Haberin fotoğrafları