kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Iraklı bakanın TOKİ'den talebi

Giriş Saati : 25.12.2008 15:25
Güncelleme : 25.12.2008 18:51
Yeni Haber
Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Beyan Dezei, savaş nedeniyle yıkılan Irak şehirlerinin yeniden imarı konusunda Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) yardım istedi.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Başbakanı Nuri El Maliki ile birlikte Türkiye;ye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Beyan Dezei, bu sabah TOKİ'yi ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel'den TOKİ'nin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Dezei, savaş nedeniyle Irak'ın bazı şehirlerinde büyük yıkımlar olduğuna dikkati çekti.

TOKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında aldığı bilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Beyan Dezei, TOKİ ve Türk işadamlarının, Irak'ta yıkılan şehirlerin yeniden inşaasına katkıda bulunabileceğini belirtti.

Irak;ta konut ve altyapı yatırımlarında büyük fırsatlar olduğunu dile getiren konuk Bakan, başta Bağdat olmak üzere, Basra, Erbil, Necef ve Kerbela;nın toplu konut çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi.

Ülkesinde özellikle fakir ve alt gelir gurubunda bulunan insanlar için 70-75 metre karelik, her türlü sosyal donatısı bulunan, sağlıklı ve güvenli konutlara ihtiyaç duyduklarını anlatan Dezei, açıklamaya göre şöyle konuştu:

''Ayrıca yıkılan ya da eskiyen okul, hastane, kamu binaları ve spor merkezlerini de yeniden inşa etmek istiyoruz. Bu çerçevede TOKİ;yi ve Türk müteahhitlik firmalarını ülkemize davet ediyoruz. Yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylık ve korumayı garanti ediyoruz. Irak;ta yatırım yapacak firmalara arsa temini, vergi indirimi ve satış garantisi konusunda her türlü kolaylığı göstereceğiz. TOKİ ve Türk firmaları, kaliteli, uygun fiyatlı ve hızlı üretim yaparak dünya çapında kendilerini ispatlamışlardır.''

Açıklamaya göre, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel de savaş nedeniyle zor günler geçiren Irak;ın yeniden imarı konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Görüşmelerin ardından TOKİ Başkan Yardımcısı Karebel tarafından, Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Beyan Dezei;ye Türkiye ziyareti anısına çini hediye edildi.

Konuk bakan ve beraberindeki heyet, daha sonra, TOKİ tarafından Eskişehir Yolu üzerindeki Turkuaz Vadisi Konutlarında incelemelerde bulundu. Çevre düzenlemesi, sosyal alanları, okul, cami ve sağlık merkezleriyle tam bir yaşam olan Turkuaz Vadisi Konutları;ndan etkilendiğini belirten Iraklı Bakan Dezei, benzer yapıları ülkesinde de görmek istediğini dile getirdi.

AA