kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kara kış geliyor - HARİTALI

Giriş Saati : 23.12.2008 07:22
Güncelleme : 23.12.2008 21:50
Yeni Haber
İstanbul'da, yarın sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da yağmurun aralıklarla devam ettiğini hatırlattı. Marmara Bölgesi'nin akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini dile getiren Yıldırım, Edirne, Kırklareli, Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışın beklendiğini bildirdi.

Yıldırım, ''İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise yağışın yarın sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde kendisini göstermesi bekleniyor'' dedi. Mustafa Yıldırım, kar yağışının Marmara'nın doğusu ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Rüzgarın yarın kuzeybatı yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (4-6 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesinin ve hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini söyledi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, İstanbul'da yarın hava sıcaklığının 1-4 derece arasında olmasının beklediğini, sıcaklığın 25 Aralık perşembe 0-5 derece, 26 Aralık cuma -1 ile 6 derece arasında olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Yarın sabah saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının etkisini gece saatlerinde yitirmesinin öngörüldüğünü belirten Mustafa Yıldırım, soğuk havanın ise hafta sonuna kadar etkili olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Yıldırım, kuvvetli karayel fırtınası ile birlikte görülecek yağışların getireceği don ve buzlanmanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli davranması gerektiğini sözlerine ekledi.

YAĞACAK KAR HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTACAK


Yağmur ve kar yağışının hava kirliliğine yol açan maddeleri yere indirerek havayı temizlediği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Şükrü Dursun, meteorolojik olayların hava kirliliğine olumlu ya da olumsuz etki yaptığını belirtti.

Hava kirliliğinin rüzgarsız ve yağışsız havalarda arttığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dursun, yağmur ve kar yağışının ise hava kirliliğine yol açan maddeleri yere indirerek havayı temizlediğini söyledi. Yurdun yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dursun, şunları kaydetti:

''Bugünlerde yurdun batı kesimlerinden başlayarak yurt genelinde kar yağışı bekleniyor. Havadaki su zerreciklerinin katılaştığı kar yağışında, katılaşan su zerrecikleri, havada bulunan, hava kirliliğine neden olan tüm zararlı maddeleri de beraberinde yeryüzüne indirir. Yağmura göre kar yağışının daha fazla havayı temizleyici etkisi olduğu için, bugünlerde düşecek kar yağışı özellikle büyükşehirlerde yaşanan hava kirliliği sorununu azaltacaktır.''

Yrd. Doç. Dursun, kar yağışının rüzgarla birlikte etkili olması durumunda hava kirliliğinin daha da azalacağını, vatandaşların daha temiz bir hava soluma imkanına sahip olacağını sözlerine ekledi.

ANKARA'DA BU GECE KAR BEKLENİYOR

Ankara'da akşam saatlerinde başlayacak karla karışık yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşmesinin beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte devam eden yağmur, akşam saatlerinde karla karışık yağmura dönüşecek. Akşam saatlerinde bir süre devam edecek karla karışık yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına döneceği tahmininde bulunuldu.

Kar yağışının aralıklarla devam edeceği, yağışın hayatı olumsuz etkileyecek düzeyde olmasının beklenmediği kaydedildi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...