kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Salı Pazarı'nda kavga

Giriş Saati : 23.12.2008 15:38
Güncelleme : 23.12.2008 21:50
Yeni Haber
Kadıköy'deki tarihi Salı Pazarı'nın yeni yeri olan Fikirtepe'ye taşınmasına karşı çıkan yaklaşık 500 esnaf, tezgah açmaya çalışınca olaylar çıktı. Tezgahları kaldırmak isteyen zabıta ekipleri ile pazarcılar birbirine girdi. Kavgayı polis güçlükle ayırdı.

Salı Pazarı esnafı kendilerine yeni yer gösterilmesine rağmen tezgahlarını her zaman kurdukları alanda açmak isteyince kavga çıktı. Pazar esnafı ellerine geçirdikleri tezgah demirlerle zabıtalara saldırdı. Olayların büyümesi üzerine hazır bekleyen çevik kuvvet polisi pazarcılara biber gazıyla müdahale etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Taşınma kararına karşı çıkan esnaf ile görevliler arasındaki gerginlik devam ediyor. Bu arada karşılarında muhatap bulamadıklarını belirlen bir grup pazarcı yetkililerle görüşmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına gitti. Öte yandan, Fikirtepe'deki yerine taşınan pazarda bugün ilk alışveriş heyecanı yaşandı. Yeni Salı Pazarı'na gelen vatandaşlar, kargaşa yaşamadan alışveriş yaptı.

Fikirtepe'de hazırlanan pazar alanı, gerekli hijyeni sağlayacak altyapı ve zemin malzemeleri kullanılarak tasarlandı. Otoparklar, WC'ler ve güvenlik için özel tasarlanmış bölümler, geçici pazar yerinin yenilikleri olarak ön plana çıkıyor. Satış birimleri ada ve parsel olarak tek tek belirlenen ve numaralandırılan yeni pazar yerinde, yeterli dolaşım alanları ve meydanlar bırakıldı. Ayrıca pazar alanı etrafında; bir yürüyüş ve bisiklet yolu düzenlendi. Pazarın kurulu olmadığı günlerde bu alan, çevre sakinleri için çeşitli faaliyetlerin düzenlendiği bir rekreasyon alanı olarak da kullanılabilecek. Pazarın ön kısmında 100, arka kısmında ise 200 araçlık olmak üzere toplam 300 araçlık bir otopark hizmet verecek.

(CİHAN)