kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'12 yaşındaki çocuk cinsel suç işleyebilir'

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
23.12.2008
Cinsel istismar ve tecavüz olaylarının sıkça gündeme geldiği son günlerde Adli Tıp Kurumu'ndan tartışılacak bir rapor çıktı. 12 yaşındaki iki çocuğun "cinsel istismar" suçunu işleyip işleyemeyeceği sorusuna yanıt arayan mahkemeye yanıt veren İstanbul Adli Tıp Kurumu, "Suça karşı cezai sorumluluğu vardır" tespiti yaptı.

KÜÇÜK KIZI KAÇIRDILAR
Çorum'da Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için O.İ., Vİ. ve K.İ. hakkında Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde "12 yaşından küçük mağdureyi zorla cinsel istismara teşebbüs, bu maksatla zorla alıkoyma" suçlarından dava açıldı. Davanın iddianamesine göre olaylar şöyle gelişti: "Okul çıkışında bir araya gelen üç çocuk, 12 yaşlarındaki O.İ., ile V.İ. ve 17 yaşındaki K.İ., ilköğretim 2. sınıfa giden küçük kızı kaçırmaya karar verdi. K.İ., diğerlerine, "Ağzını kapatın bizim ahıra götürün. Diğer ahırda ebem var ben onu eve götürüp geleyim" dedi. V.İ. ise O.İ.'yi küçük kızın gelip gelmediğini kontrol için okul yoluna gönderdi. Bir traktör römorkuna saklanıp küçük kızın gelmesini beklediler. O.İ. yüzüne bir maske takarak küçük kızın önüne geçti. V.İ. ile birlikte kızın ağzını kapatarak ahıra götürdüler. Dışarıdan gelen giden olup olmadığının kontrol ettikten sonra O.İ. kızın ellerini tutup ağzını kapatırken, V.İ. ise küçük kızın pijamasını ve çamaşırlarını çıkartıp, kendi fermuarını açarak kızın üstüne çıktı." İddianameye göre küçük kızın babaannesi bu sırada yan ahırda çamaşır asıyordu. V.İ. cinsel organını çıkartıp cinsel ilişkiye girmeye çalıştı. Babaanne torununun sesini duyunca ahıra yöneldi. K.İ. babaannenin ahıra doğru gittiğini görünce ondan önce ahıra girip çocuklara, "Daha işi bitiremediniz mi?" dedi. Daha sonra sanki kızı kurtarıyormuş gibi yapıp, çocuklara tokat attı. Babaannesi O.İ.'yi yakalarken V.İ. ise kaçtı. Babaanne olayı jandarmaya bildirerek O.İ.'nin yakalanmasını sağladı. Ancak V.İ. ise dağa kaçtı. Küçük kızın ifadeleri üzerine olay ortaya çıkınca V.İ. ile K.İ. de yakalandı ve üçü de tutuklandı. Adli Tıp Kurumu Çorum Şube Müdürlüğü'nün O.İ. ve V.İ. ile ilgili raporunda, "Cinsel taciz suçunun anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş" olduğu yer aldı.

TUTUKSUZ YARGILAMA
Mahkeme yargılama sırasında İstanbul Adli Tıp Kurumu'na, O.İ. ve V.İ.'nin olay tarihinde cinsel birleşmeyi gerçekleştirebilecek ergenliğe sahip olup olmadığını yeniden sordu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen yanıtta, olay tarihinde akıl sağlığı yerinde olduğu belirtilerek, "suça karşı cezai sorumluluğu vardır" denildi. Duruşmadaki tanık ve sanık ifadelerini göz önünde bulunduran mahkeme O.İ., V.İ. ve K.İ.'ye 6 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz günlerde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.