kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ünlü işadamının acı sonu

Giriş Saati : 23.12.2008 11:41
Güncelleme : 23.12.2008 23:04
Yeni Haber
Yüce Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan, Oran'daki Yüce Okul binasındaki odasında silahla intihar etti.

Yapılan incelemenin ardından Kalınyazgan'ın cesedinin morga kaldırılması sırasında, okul yönetimi basın mensuplarının görüntü almaması için okulun demir korkuluklarını branda ile kapattı.

Kalınyazgan'ın cesedi önce cenaze aracı ile çıkarılmak istendi. Bu kararını değiştiren okul yönetimi öğrencilerin de okula gelmesi nedeniyle, Kalınyazgan'ın cesedini hasta süsü vererek, sedye ile ambulansa aldı. Basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için branda çekilirken, okulda bulunan öğrencilerin ise cenazenin ambulansa alınmasını izlediği dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde kurucusu olduğu okulda toplantıya katılan Yücel Kalınyazgan evine gitmek yerine, okulda kaldı. Gece yarısı Kalınyazgan'ın bulunduğu odadan silah sesi gelmesi üzerine odaya giren görevliller, Kalınyazgan'ın kanlar içinde olduğunu gördü. Görevliler daha sonra olay yerine ambulans isteyip, polis ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları tüm müdahaleye rağmen, Kalınyazgan'ı kurtaramadı. Okula gelen polis ekipleri ise cesedin bulunduğu odada, inceleme yaptı. Polis ekiplerinin incelemesinin sabaha kadar sürmesi üzerine, okul çalışanları ve öğrencilerin okula geldiği görüldü.

Uzun bir çalışmanın ardından incelemelerini tamamlayan polis ekipleri, olay yerine cenaze aracı istedi. Okulun arka kısmında bulunan girişine getirilen cenaze aracı, öğrencilerin okulda bulunması nedeniyle geri çevrildi. Öğrencilerin okulun kurucusunun öldüğünün öğrenmemesini isteyen okul yönetimi, Kalınyazgan'ın cesedini ambulansla çıkarma kararı aldı. Gelen ambulansta bulunan sedye okula götürülürken, okul görevlileri, basın mensuplarının görüntü almaması için okulun demir korkuluklarını branda ile kapattı. Güvenlik görevlileri ise basın mensuplarının kamerasına müdahale ederek, görüntü almalarını engelledi.
Kalınyazgan'ın cesedini basın mensuplarından saklamayı kısmen başaran görevlilerin, okulda bulunan öğrencilerin olayı izlemesini engellememesi dikkat çekti. Kalınyazgan'ın cesedi polis eskortu eşliğinde Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(CİHAN)