kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti Kadıköy tamam sıra diğerlerinde...

AK Parti Ankara'da, CHP de İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı adayı belirlemekte zorlanıyor.
Aynı şekilde Ankara'da Çankaya, İstanbul'da Kadıköy, Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy'de iki partinin kimleri aday göstereceği hâlâ meçhul...
CHP, bu merkezlerde daha rahat görünüyor. Bu nedenle asıl merak edilen AK Parti'nin kimleri aday göstereceği.
İşte bu konuda AK Parti ilk adamı attı.
AK Parti, CHP'nin kalesi Kadıköy'ü İstanbul kamuoyunun yakından bildiği bir "Hoca" ile almak istiyor; Prof. Dr. Sinan Genim.
Prof. Genim, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyelerinden. Ama aynı zamanda sıcak siyasetin içinde de yer alan bir isim. Şişli ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelikleri yaptı...
Ama onu daha çok restorasyon çalışmaları, büyük projeleri ve Taç Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarına katkılarıyla tanıyoruz. Bir dönem Milli Saraylar'ın mimarı olan Genim, en son Patara örenyeri kazı mimarlığı yaptı.
Kadıköy gibi zor bir bölgede seçime katılan Prof. Genim, şehircilik açısından güven verdiği gibi, siyaseten de etkili bir isim olarak biliniyor.
Kadıköy'ü Prof. Genim'e teslim eden AK Parti şimdi Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy'e "güçlü aday" arayışı içinde. Şişli ve Beşiktaş'ta adı geçenler var ama toplum destekleri zayıf... Ya da önerilen güçlü isimler adaylığı kabul etmiyor. Bakırköy'de ise durum biraz değişik... Sosyal demokrat kökenli işadamı Tacettin Kümet adı giderek güç kazanıyor. Özellikle Ataköy ve Yeşilköy'de ciddi bir toplum desteği olduğu konuşuluyor.