kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'de "yıldızı parlayan" adaylar

AK Parti, henüz 7 yaşında ama arkasında yaklaşık 25 yıllık bir yerel yönetim deneyimi var.
Önümüzdeki yerel seçimlere de bu deneyim ve 6 yıllık iktidar avantajıyla giriyor.
Ancak, bu artılara rağmen önümüzdeki seçimler "çantada keklik" değil.
Zor bir seçim olacak. Ortada AK Parti'nin genel ve yerel bir iktidar başarısı olsa da "iktidar yıpranmışlığı" da söz konusu.
Dahası bu süreci, küresel ekonomik krizin önümüzdeki üç ayda daha da derinleşerek etkileyeceği bekleniyor.
Bu negatif iç ve dış etkenler bir ihtimal olarak oy düşüşü ve yerel iktidar kaybı yaratabilir.
Bu nedenle AK Parti yönetimi, yerel seçimlere giderken aday konusunda hassas davranıyor ve ince eleyip sık dokuyor.
Kısaca bir kez daha yerel iktidarı kazanmak için "yıldız" isimleri halkın karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.
Peki, kim bu yıldız isimler?
Önce bütün gözlerin çevrildiği İstanbul'a biraz daha yakından bakalım. Aday başvuruları için son tarih 19 Aralık olarak açıklandı. O tarihe kadar çok şey değişebilir ama en azından bugün itibariyle İstanbul'da "yıldızı parlayan" çok sayıda aday var.
En çok merak edilen yer Tarihi Yarımada...
Yani Eminönü ve Fatih'in birleşmesiyle oluşan yeni ilçeye kim başkan adayı olacak?
Yarış, şimdilik Başbakan'a ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı 'ya yakınlığıyla bilinen Nevzat Er 'le başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında geçiyor görünse de Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan 'ın devreye girmesi hiç de sürpriz olmayacak.
İstanbul'un gelişmeye açık ilçesi Başakşehir herkesin göz diktiği yer. Mustafa Demir'in buraya kaydırılacağı söyleniyor. Ayrıca Mevlüt Uysal ismi de geçiyor.
AK Parti'nin "kalesi" Üsküdar'da ise belirsizlik sürüyor. SP'nin adayı Yılmaz Bayat ciddi oy alabilir. Bu durumda eğer AK Parti Mehmet Çakır 'la girerse CHP aradan sıyrılabilir. Ama değişik bir adayla AK Parti siler süpürür. Güçlü isimler Mustafa Kara ve İsmet Uçma. .
Sultangazi'de de sürpriz bir isim var, Topbaş 'ın 1.Başkan Vekili Ahmet Selamet. Ayrıca Yavuz Subaşı da aday... Sürpriz isim ise eski ilçe başkanı Cahit Altınay olabilir.
Bayrampaşa'da değişim bekleniyor. Güçlü iki isim var; Atilla Aydıner ve Mehmet Çakır .
Esenler'de ise çok isim konuşuluyor. Sürpriz isim Hüseyin Evliyaoğlu, güçlü isim eski ilçe başkanı Yavuz Selim Tuncer, ayrıca Mehmet Sirkeci adı da geçiyor.
Güngören'de sorun yok. Mevcut Başkanı Şakir Karaman, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'a çok yakın olduğu için devam edecek. Eski başkan Yahya Baş da yeniden aday olmak istiyor.
Kağıthane'de Fazlı Kılıç aday olur ama ona çok rakip çıkacak. İşi zor. Eski Kağıthane İlçe Başkanı Seyit Ahmet Çandır İstanbul'da ilk başvuran aday... Şansı bir hayli yüksek... İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu ismi de geçiyor.
Sarıyer'de Yusuf Tülün girse de risk, girmese de risk. AK Parti güçlü bir aday peşinde.
Eyüp'te öne çıkan isim Selim Bilmen, yoğun biçimde çalışıyor. Eski milletvekili Mustafa Baş da aday olmak isteyenler arasında.
Hüsamettin Koçak adı Sancaktepe için geçiyor.
Sancaktepe için ayrıca RTÜK'ten istifa eden Aydın Bozkuş var. Bozkuş, geniş çevresiyle dikkat çekiyor.
Yeni ilçe Ataşehir için Ömer Abamoz ve Alican Taşçı, eski Beşiktaş İlçe Başkanı Necdet Dursun adları geçiyor. Dursun, milletvekili Mustafa Ataç 'a çok yakın bir isim.
Beykoz için Başbakan Erdoğan 'ın kafasında iki isim olduğu konuşuluyor. Eski Dünya Ticaret Merkezi Genel Müdürü Alpaslan Ertekin, diğeri ise geçen dönem Bakırköy adayı İlker Ayci .
AK Parti'nin almak istediği ilçelerden biri de Avcılar. Genel seçimlerde CHP'nin önünde oy alan AK Parti burada iddialı. İki isim konuşuluyor. İBB Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve eski ANAP'lı başkan Tahsin Salihoğlu. Salihoğlu'nu Mehmet Müezzinoğlu istiyor... İlginçtir Göksel Gümüşdağ'ın kardeşi Gökhan Gümüşdağ 'ın da CHP'den Küçükçekmece adayı olacağı konuşuluyor.