kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Filmde Zeynep Tokuş'a çocuk oyuncu Bertan Ceylan eşlik ediyor.

'Umut'u izleyenler haline şükredecek

22.12.2008
Şubatta vizyona girmesi beklenen Murat Aslan'ın çektiği 'Umut' filminde Zeynep Tokuş felçli olan Suna karakterini canlandırıyor. Tokuş; "Bu filmi izleyenler yaşamını sorgulayacak ve sahip olduklarına şükredecek" diyor..
Murat Aslan'ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrollerini Selim Erdoğan, Fikret Hakan, Zafer Algöz, Zeynep Tokuş, Asu Maralman ve Seda Bakan'ın üstlendiği 'Umut' filminde bir baba-oğul öyküsü var. Filmde felçli olan 'Suna'ya hayat veren Zeynep Tokuş, aynı zamanda filmin kostümlerine de imza atıyor. 98'de Türkiye güzeli seçilmeden önce Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü ve Ankara Özel Stilistlik Okulu mezunu olan Tokuş bu film sayesinde ilk kez iki diplomaya sahip olduğu mesleğini icra ediyor.

ESKİ EŞLE ÇALIŞTI
Filmin yapımcıları arasında Tokuş'un eski eşi Bülent Helvacı yer alıyor. Elif Dağdeviren'le ortak yapımcı olan eski eşiyle çalışmaktan rahatsızlık duymadığını belirten Tokuş, büyük oğlunun babası Helvacı ile aralarının kötü olmadığını, filmde rol almasının son derece doğal olduğunu belirtiyor. Filmin hikayesinden çok etkilendiğini için oynamayı kabul ettiğini söyleyen Tokuş, "Bu film resmen insanların ruhunu delip geçecek. 'Suna' karakteri filmde çok fazla görünmeyecek. Ama izleyicide bırakacağı etki nedeniyle her oyuncunun hayallerini süsleyen bir karakter" diye konuşuyor. Filmin şubatta vizyona girmesi bekleniyor.

TERAPİ GİBİYDİ

* Rolünüze nasıl hazırlandınız?
Felçli birini canlandırmak çok zor. Çünkü kıpırdayamamak insanı yoruyor. Ayrıca insanın aklına 'Bir gün gerçekten de felçli olursam ne yaparım?' sorusu geliyor. Bu da insanın kendisini kötü hissetmesine yol açıyor. Role hazırlanmak için felçli hastaları yakından tanımak üzere bir merkeze gittim. İyi ki de gitmişim. Çünkü başıma gelebileceklerden endişe duymak yerine sahip olduklarımı nimet olarak kabul etmem gerektiğini gördüm. Ürkerek gittiğim felçlilerin yanından arınmış ruh haliyle ayrıldım.

* Neden ürktünüz?
Onların acısını görmekten olumsuz etkileneceğimi düşünmüştüm. Ama felçlilerin hayata ne kadar bağlı olduklarını gördüm. İddia ediyorum bir yığın parası olan, sağlığında hiç sorun olmayanlar bile o kadar iyi niyetli ve pozitif olamaz. Umutsuz insanlarla karşılaşacağımı sanıyordum ama umut dolu ruhlarını görmek bana güç verdi. Dostlukları günlük hayatta karşılaşamayacağımız kadar derin ve anlamlı. Onlarla sohbet etmek bana terapi gibi geldi.

* Hayatınıza yeni anlamlar mı yüklediniz?
Bazen dalıp gidiyor ve yaşamın anlamını unutuyoruz. Allah herkese bir vesileyle yaşamın anlamını hatırlatsın. 'Umut'un böyle bir misyonu olacak. İddia ediyorum, filmi izleyenler yaşamın anlamını yeniden hatırlayacak.

'VAY CANINA'
* Nasıl olacak bu?
Örneğin benim felçli 'Suna' karakterim, sağlığın ne ölçüde önemli olduğuna bir kez daha dem vuracak. Ayrıca filmdeki çocuk karakter 'Umut'un ve babası 'Yılmaz'ın buhranını izleyenler "Vay canına! Ne dram! Böyle dramlar yaşanıyor. Çok şükür halime" diyecek.

* Adınız 'Umut'un jeneriğinde iki kez yer alacak. Oyuncu ve kostüm sorumlusu olarak. Neden filmin kostüm sorumluluğunu üstlendiniz?
Benim eğitimini aldığım iş buydu. Bugüne dek eğitimini aldığım işi yapmaya fırsatım olmamıştı. Kendi mesleğimi yapma hayalleri kurarken Türkiye güzeli seçilmemle hayallerimin dışına çıktım. 'Umut'da kostüm sorumluluğunu vermeleri yıllar önce terk etmek zorunda kaldığım hayallerimin bır kısmını gerçektirmeme vesile oldu. Hiç gocunmam, eğilip birinin ayakkabısını bağlarım. Kostüm hazırlamanın oyunculuktan daha heyecanlı olduğu zamanlar da oluyor. İşi yetiştirmenin adrenalini daha fazla oluyor.
Haberin fotoğrafları