kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İÜ rektörlüğü için 2. aday liste başı

ANKARA
23.12.2008
YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçiminde 16 oy farkla ikinci olan Prof. Dr. Yunus Söylet'i birinci sırada Köşk'e gönderiyor..
İstanbul Üniversitesi'nde rektörlük için yapılan oylamada ikinci sırada olan eski YÖK üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet,YÖK Genel Kurulu'nda yapılan seçimde birinci oldu. Söylet, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra Bakanlar Kurulu kontenjanından atadığı ilk YÖK üyesi olmuştu. En çok oy alan Prof. Dr. Ali Akyüz ise Köşk'e ikinci sırada gidecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün toplanan YÖK Genel Kurulu öncelikle İ.Ü'deki eğilim yoklamasında en çok oyu alan 6 adayı dinledi. Prof. Dr. Ali Akyüz, Prof. Dr. Melih Boydak, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu, Prof. Dr. Yunus Söylet YÖK üyeleriyle "tanıştı". Çekilen Prof. Dr. Ahad Andican yerine kişilik listeye eklenen Prof. Dr. Kenan Ulualp de YÖK üyelerinin karşısına çıkan son rektör adayı oldu. Muhalif üyeler arasında gösterilen Atilla Eriş'in katılmadığı toplantıda 19 üye hazır bulundu. Rektör adayları YÖK Başkanı ve üyelerce öğle yemeğine davet edildi. Ancak davete Yunus Söylet ile Kenan Ulualp katıldı.

İLK TURDA BİRİNCİ ÇIKTI
YÖK üyeleri öğleden sonra da Köşk'e gönderilecek üç isim için oylamaya geçti. İ.Ü'de ikinci sırada oy alan Söylet ilk turda 11 oyla birinci sıraya yerleşti. Toplantıya katılan muhalif 8 üye ise Söylet dışında isimler önerdi. İ.Ü'deki seçimde en yüksek oyu alan Ali Akyüz ikinci sıraya yerleşti. İkinci sıra oylamasının 11 oyun bulunması için dört tur yapılması gerekti. Üçüncü sırada İ.Ü'de de üçüncü olan Prof. Dr. Melih Boydak çıktı. Gül, listeden istediği kişiyi rektör yapabilecek. Söylet, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın doktoru diye biliniyor.