kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

5 bin kişiden 'Tecavüze cezayı artırın' dilekçesi

Bülent AYDEMİR / ANKARA
23.12.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
5 bin kişiden 'Tecavüze cezayı artırın' dilekçesi
Kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının artması ve kamuoyunda genişçe yer bulan Hüseyin Üzmez olayı vatandaşları harekete geçirdi. Türk Ceza Kanunu'nda cinsel dokunulmazlığın ihlaline yönelik cezaların yetersizliğinden şikâyet eden binlerce vatandaş, Başbakanlık'a ve Başbakan Erdoğan'a dilekçe yazarak tacizci ve tecavüzcülere verilen cezaların artırılmasını istedi. Yaklaşık 5 bin vatandaş, Türk Ceza Kanunu'nun Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" bölümünde yer alan cezaların artırılmasını talep etti. Vatandaşlar, dilekçelerinde özellikle çocuklarının cinsel istismarının önlenmesi için ceza üst sınırının artırılmasını istedi. İşte yasadaki cezalar:

* Madde 102: Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, şikâyet üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis ile cezalandırılır.

* Madde 103: 15'inden küçük çocukları cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapisle cezalandırılır.

* Madde 104: Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

* Madde 105: Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, şikâyet üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına hükmolunur.