kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Geylani "En ilginci, Hakkâri’den pamuk ihraç ediliyormuº! Bunun için Akdeniz ikliminin de Hakkâri’ye ithal edilmesi gerekir" dedi.

Hakkâri'nin nükleer reaktör ihracatı Meclis'i karıştırdı

Osman AYDOĞAN - ANKARA
22.12.2008
Atölye bile bulunmayan Hakkâri'nin 200 milyon dolarlık ihracatı Tüzmen'le bölge milletvekillerini karşı karşıya getirdi..
TBMM'deki bütçe görüşmeleri Hakkâri başta olmak üzere pek çok Doğu ve Güneydoğu kentinin şaşırtıcı ihracat rakamları nedeniyle renkli tartışmalara sahne oldu. Dış Ticaret rakamlarını açıklayan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Muş, Ağrı, Bingöl, Şırnak ve Hakkâri'nin yüz milyonlarca dolarla ifade edilen ihracat rakamlarını ve son 5 yıl içinde ihracatta yüzde binlerle ifade edilen artışlar kaydedildiğini açıklayınca bu illerin milletvekillerinin yoğun itirazıyla karşılaştı.

PARAVAN ŞİRKETLER
Bakan Tüzmen'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani, seçim bölgesinin 2007'de 178 milyon dolar, bu yıl ise 115 milyon dolar olarak gerçekleştiği açıklanan ihracat rakamları ve ihraç edildiği açıklanan ürünler karşısındaki şaşkınlığını ifade etti. Geylani, "Özellikle Hakkâri'de bırakın fabrikanın olmasını, en basitinden bir atölye bir yoktur. Tarım ve hayvancılık gelirleri ilin ihtiyaçlarının onda 1'ini bile karşılayamamaktadır. Sanayi, ticaret ve tarımın olmadığı yerde hangi ihracat yapılabilir, bunu çok merak ediyoruz" dedi. Resmi verilere dayanarak, Hakkari'nin, pamuk, demir ve çelik, inci, kıymetli taş, metal mamulleri, madeni paralar, elektrikli makine ve cihazlar, motorlu kara taşıtları, traktör, bisiklet, motosiklet ihraç ettiğini belirten DTP Milletvekili Hamit Geylani, Bakan Tüzmen'e, "Bu paravan şirketler hangileridir, kimler adınadır, kimler bunların vergi iadelerinden nemalanıyor" sorusunu yönelterek açıklama istedi.
Haberin fotoğrafları