kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Denizli'nin eseri!

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 22.12.2008 08:54
Güncelleme : 22.12.2008 19:29
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun 16 haftalık ilk bölümündeki son maçta ezeli rakibi Galatasaray'a 4-2 yenilen Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki puan kayıplarını sürdürdü. İşte basında çıkan derbi yorumları;

MURAT DİDİN: DELGADO'NUN HEDİYESİ (SABAH)

Maça sadece iki dudak arasında değil de, gerçekten ortak olmak isteyen misafir (dün Beşiktaş), öncelikle oyunun tansiyonunu kaldırmak zorunda. Bu, başlama düdüğü ile oluşan bir süreç değil. Günler öncesinden, moral ve zeka kondisyonunu hazırlaman gerekli.



Seric en sonunda bu takıma oynaması için alınmış. Seric'i bir çare, değer olarak görmüş ki oynattı. Ya Delgado? O, Beşiktaş'a bir değer olarak, büyük bir maliyetle geliyor. Ve zorluk derecesinin maksimuma çıktığı bir anda takımını yalnız bırakıyor.

Galatasaray maçın, gecenin ve evde oynamanın değerlerini bilerek çok arzulu, koşan ve sert bir şekilde başladı. Artık futbolun atletik ve kas değerlerinin, zihinsel gücün her geçen gün değer kazandığını bilerek. Servet'in gerilerden gelip dokunarak gol yaptığı vuruş, direkten dönen kafası, çok müsaitken kaçan bir diğer kafa vuruşu.. Galatasaray'ın dünkü özeti, niyeti, güveni idi.

AHMET ÇAKAR: DENİZLİ'NİN ESERİ (SABAH)

Dün geceki derbi Beşiktaş'ın inanılmaz defans hataları yaptığı bir maç oldu. Sözüm ona Denizli geldikten sonra üçlü savunma daha iyi defans anlayışı olacaktı ama bunca hafta geçti ben hala Beşiktaş'ın ne yapmak istediğini nasıl savunma anlayışı içinde olduğunu hiç anlamadım.

Dün gece de ardarda hatalar Beşiktaş'ın kaderini belirledi. Lincoln ve Arda eskisi gibi her an sonucu değiştirebilecek spektaküler bir yapı içindeler.

Mustafa Denizli namağlup ve harika bir takım aldığını söyledi. Lütfen bu satırları okuduktan sonra Beşiktaş'ın mağlubiyet sayısına ve sıralamadaki yerine bakın; yine Denizli geldiğinde Fenerbahçe ve G.Saray'ın puantajdaki yerine bakın; Beşiktaş'la kıyaslayın. Evet Sayın Denizli, bu takım senin eserin. Beşiktaş'a büyük umutlarla getirilmiştin. Senin için de belki Beşiktaş son şanstı, hala bu kayıpların Beşiktaş için önemli olmadığını mı düşünüyorsun?.

Niye sarı kart vermiyorsun?" dediğinde Delgado'yu oyundan atıyorsun. Üst düzey hakemlik böyle olmaz. Vermediğin en az üç dört sarı kart daha var. Beğenmedik. Böyle hakemlik Avrupa'da kabul göremez.

EBRU KILIÇOĞLU: ÇEKİLİN YOLDAN GELİYOR ASLAN (SABAH)

Hale Jale ve bütün mahalle... G.Saray'ın ev sahipliği yaptığı ve sonunda hiçbir unvanın netleşmeyeceği maçta durum bu: Duyan gelmiş! Malum 'parlak vitrin'li maç bu. 'Vitrinlik' bir hareket de Mustafa Denizli'den geliyor. 'Benim dediğim olur' mu demek istiyor yoksa bir 'uğur' mu bilinmez ama hocasına kadar kulübeye yerleşmiş G.Saray'ı diğer kulübeye yolluyor.

20'de Tello'nun şutunu Sanctis çıkartmasa eşitleyecek durumu Beşiktaş ya da 43'te Lincoln aut yerine kaleye vursa net pozisyonda, fark artacak ama pozisyonu çok olmasa da temposu da mücadelesi de yüksek maçın kalan goleri ikinci yarıda geliyor...

Son düdük Beşiktaş açısından 'hakemsel şaibeyi' G.Saray açısından 'favoriyi' 'kazanan' ilan ederken, Beşiktaş yönetimine mesajı G.Saray seyircisi veriyor: 'Demirören yeter!'

LEVENT TÜZEMEN: LİNCOLN VE ARDA (SABAH)

Lincoln kaygan zeminde mükemmel top kontrolü yaparken, ne kadar zeki yaratıcı, etkili ve vazgeçilmez bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Galatasaray'ın farklı galibiyetinde Arda ile birlikte başrolü üstelenirken iki golün yaratıcısı oldu. Baros'un attığı ikinci golün pasını verirken adeta topu Çek yıldızın ayağına servis yaptı.

Delgado atıldıktan sonra ve Galatasaray 3-1 öne geçtikten sonra Mustafa Denizli oyunu değiştirme adına Bobo-İnceman ikilisini oyuna alırken Skibbe alışık olmadığımız bir uygulamayla 78'de Sabri'nin girişine kadar sahaya çıkardığı onbire dokunmadı. Skibbe'nin bu davranışı takımın uyumunun bozulmaması adına yaptığını düşünüyorum.

ŞÜKRÜ KANBER: REALİTE: KALİTE (FOTOMAÇ)

Kâğıt üzerinde ne yazdıysa sahada o oldu. Galatasaray favori olarak çıktı sahaya, favori gibi oynadı ve kazandı. Beşiktaş, Mustafa Denizli'nin futbolu dama taşı gibi gören anlayışı ile uzun süre yol alamayacak, bu belli.

Galatasaray artık istikrarlı bir kadro yapısına kavuştu. Zaten takım kadrosu, ülkenin en iyisi. Sakatların dönmesiyle beraber maç öncesi bile sayılabilen bir 11 istikrarı sahaya farkını koyuyor. Beşiktaş ise tam tersi, kadro istikrarını henüz oluşturamayan, sürekli değişik oyuncular ile sahaya çıkan bir takım.

G.Saray çok önemli üç puanı alırken rakibi de kaosun içine itti. Maçın yıldızı kuşkusuz son yıllardaki en parlak sezonunu geçiren Milan Baros oldu. Ve favori olan kazandı. Sonlarda laubali olmasalardı, tabelada tarihi bir skor yazabilirdi.

FATİH DOĞAN: KÖREBE OYUNU! (FOTOMAÇ)

Acıdır ki hakem merkezli bu garip çifte standart tiyatrosu izliyoruz. Şampiyonluklar öyle ya da böyle kaçarken kendine 'sütten çıkmış ak kaşık' muamelesi yapan ve sorunu hep teknik direktör harcayarak çözmeye çalışan yönetiminden 6 tanesi dün geceki derbi bitimi sahaya hakem fırçalamaya iniyor. Trajikomik olan bu görüntü bir tarafa hakemlerin bu çelişkili uygulamaları çifte standarda yol açıyor.

Beşiktaş kazanacağı puanların hesabını değil, bence kaybettiği puanların hesabını yapmalı. Örneğin F.Bahçe Beşiktaş'ın 8 puan gerisinden gelip, 4 puan nasıl önüne nasıl geçti. O zaman içi boş söylemlerin artık karın doyurmadığını da görürüz.

İLKER ATEŞ: NORMAL SONUÇ (FOTOMAÇ)

Beşiktaş için derbileri kaybetmek artık alışkanlık haline geldi. Bu Kadıköy'de de böyle, Mecidiyeköy'de de. Zaten Beşiktaş kaybetmek için elinden ne gelirse yaptı.

Beşiktaş'ın yaptığı falsoların haddi hesabı yok. Bunlar gollerden öteye de devam ediyor. Örnek mi istiyorsunuz... Kendisine faul yapılan Delgado Cüneyt Çakır'a eliyle net bir şekilde "Beni at" diye işaret ediyor. Bu hakeme hakaret. Tabii ki sarı kart olacak. 2. sarı kart olduğundan kırmızı kartta bir anormallik yok. Anormal olan Delgado gibi Beşiktaş'ın kaptanı konumundaki bir oyuncunun hem bu komik kart davetiyesini bizzat kendisinin çıkartması hem de takımını 40 dakika 10 kişi bırakması.

ZAFER ERTEM: FAVORİ KAZANDI (FOTOMAÇ)

Maç öncesi G.Saray zaten favoriydi. Ama benim iki korkum vardı. Birincisi Mustafa Denizli'nin G.Saray'ı çok iyi tanıması, oyun kurgusunu ve kadro eşleşmesini bu avantaj doğrultusunda yapması diğeri ise Skibbe'nin şapkadan bir sürpriz çıkarıp çıkarmayacağıydı. Skibbe öyle bir şey yapmadı, kazanan takım bozulmaz gerçeğiyle G.Birliği kadrosu neyse sahaya sürdü.

Delgado'nun golü G.Saray defansının bir anda donup kalmasının Beşiktaş'a ödülüydü. Arda'ya Holosko'nun yaptığı banko penaltıydı. Zor kart gösteren Cüneyt Çakır'ın penaltı noktasını hemen göstermesi beni şaşırttı.

TURGAY DEMİR: ASLAN ÇAKIR KEYİF! (FOTOMAÇ)

Denizli'nin hedefi Galatasaray'ı bozmaktı. Bunun için beşli savunmayla çıktı. Galatasaray da erken gol bulmak ve bir an önce Beşiktaş'ın hesaplarını bozmak zorundaydı. Skibbe bu nedenle savunmayı üçlü bırakıp orta alanı dörtledi. Bir bakıma tam Beşiktaş'ın istediğini yaptı.

Golü bulunca rahatlayan Galatasaray savunmaya çekilince Delgado'yla beraberlik geldi. Bir bakıma maç yeniden başlayacaktı ama Holosko deyim yerindeyse evine giden Arda'yı düşürünce hesap yine bozuldu.

... Delgado'yu haksız attı... Servet'in faul yaptığı pozisyonda Beşiktaş'ın gollük atağını kesti... Yetmezmiş gibi bir de uydurma penaltı (Uğur, Lincoln'ü itmedi, çekmedi, çelme takmadı sadece vücuduyla engelledi. Engellemenin karşılığı da endirekt vuruştur penaltı değil) verdi... Bir hakem daha ne yapabilir ki!?
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 16 10 4 2 28 12 34
2 Trabzon 16 10 4 2 24 14 34
3 Galatasaray 16 10 3 3 38 19 33
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 16 10 2 4 31 18 32
5 Ankaraspor 16 9 3 4 24 12 30
6 Beşiktaş 16 8 4 4 27 18 28
7 Kayseri 16 7 6 3 17 7 27
8 Gaziantep 16 7 4 5 23 21 25
9 Bursa 16 6 4 6 21 24 22
10 İ.B.B. Spor 16 5 4 7 17 21 19
11 Eskişehir 16 4 6 6 19 24 18
12 Konya 16 4 5 7 15 23 17
13 Denizli 16 4 3 9 22 31 15
14 Ankaragücü 16 3 6 7 14 23 15
15 G.Birliği 16 3 5 8 18 25 14
16 Antalya 16 2 7 7 16 24 13
17 Hacettepe 16 2 3 11 9 26 9
18 Kocaeli 16 2 3 11 19 40 9
Haftanın Maçları
16. Hafta
 Konya 1  
  Fenerbahçe 2  
 İ.B.B. Spor 5  
  Kocaeli 0  
 Hacettepe 0  
  Kayseri 3  
 Trabzon 2  
  Eskişehir 1  
 G.Birliği 1  
  Sivas 2  
 Denizli 1  
  Ankaragücü 1  
 Antalya 1  
  Ankaraspor 1  
 Gaziantep 2  
  Bursa 0  
 Galatasaray 4  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
17. Hafta
 Kayseri G.Birliği  
 Sivas Galatasaray  
 Ankaragücü Antalya  
 Ankaraspor Konya  
 Fenerbahçe Trabzon  
 Bursa İ.B.B. Spor  
 Kocaeli Hacettepe  
 Beşiktaş Denizli  
 Eskişehir Gaziantep