kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rekabet Kurulu'ndan Sanko-Avnet birleşmesine onay

Giriş Saati : 22.12.2008 10:04
Güncelleme : 22.12.2008 17:06
Yeni Haber
Rekabet Kurulu, Sanko Holding ve Avnet Inc. arasında bir ortak girişim kurulması ve Sanko Holding bünyesinde yer alan Akora Teknoloji'nin varlıklarının bu ortak girişime devredilmesine olur verdi.

Rekabet Kurulu'nun 18 Aralık tarihli toplantısında aldığı kararlar yayınlandı. Sanko Holding A.Ş. ve Avnet Inc. arasında bir ortak girişim kurulması ve Sanko Holding A.Ş. bünyesinde yer alan Akora Teknoloji Paz. ve San. A.Ş.'nin varlıklarının bu ortak girişime devredilmesi işlemine izin verildi.

Başka bir kararla, The Nielsen Company (US) LLC/The Nielsen Company B.V.'nin, WPP Group Plc. ile yüzde 50 - 50 ortaklık şeklinde kurmuş olduğu AGB Media Research'deki WPP Group Plc.'ye ait hisseleri devralması işlemine izin verildi.

Özgözükara Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.'nin gerçek kişi hissedarlar elinde bulunan hisselerinin tamamının Fresenius Diyaliz Hizmetleri A.Ş tarafından devralınması işlemine de izin verildi.

TBS Beton ve Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.'ye ait malvarlığının Traçim Beton San. ve Tic. A.Ş. tarafından kiralanması işlemine de olur çıktı.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.'nin, Arzum Dış Tic. ve Paz. A.Ş. ve Feliks Elektrikli Ev Aletleri Paz. San. ve Tic. A.Ş.'ni tasfiyesiz infisah yoluyla devralması işleminin, taraflarının aynı ekonomik bütünlük içinde yer almaları nedeniyle 4054 sayılı Kanun'un 7. maddesi ve 1997/1 sayılı Tebliğ kapsamında olmadığına karar verildi.

MİGROS, YONCA MARKETÇİLİK MAĞAZALARINI KİRALIYOR

Yonca Marketçilik ve İnş. Hiz. San. Tic. A.Ş.'nin kirasında bulunan Adana, Mersin ve Hatay'da Yonca Marketler'in faaliyet gösterdiği işyerlerinin Migros Türk Ticaret A.Ş. tarafından kiralanması işlemine izin verildi.

Proser Koruma ve Güvenlik Hiz. A.Ş. ile bu şirketin gerçek kişi yönetim kurulu üyeleri tarafından Mettek Güvenlik Organizasyonları A.Ş.'nin hisselerinin tamamının devralınması ve ISS Grubu şirketleri tarafından Mettek Hizmet Organizasyonları A.Ş.'nin Mettek Güvenlik Organizasyonları A.Ş. elinde bulunan hisseleri dışındaki hisselerin tamamının devralınması işlemlerine de izin verildi.

ANKA