kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Metal fabrikasında işçi eylemi

Giriş Saati : 22.12.2008 14:39
Güncelleme : 22.12.2008 17:06
Yeni Haber
Ümraniye'de, işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, metal fabrikasında ve önünde protesto eylemi yapmaya başladı.

Yukarı Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Sinter Metal İmalat Sanayi AŞ fabrikasında eylem yapan işçiler adına, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Atar, fabrika önünde açıklama yaptı.

Atar, iş yerindeki 450 işçinin sendikalarına üye olduğunu ve geçtiğimiz cuma günü fabrikadaki 38 kişinin işine son verildiğini söyledi. İşverenin, diğer işçileri de sendikadan vazgeçmeleri yönünde uyardığını öne süren Atar, bugün sabah da 350 işçinin çıkarıldığının iletildiğini bildirdi.

Özkan Atar, işlerine son verilen bir grup sendika üyesinin fabrikaya kapanarak bu durumu protesto ettiğini kaydetti.

Bu arada, iş yerinde üretime devam eden işçilerin de bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise işten çıkartılan çok sayıda sendikalı işçinin fabrikaya kapandığı belirtildi.

Açıklamada, ''Ümraniye Yukarı Dudullu bölgesinde kurulu ve 500 kişinin çalıştığı Sinter Metal iş yerindeki işçilerin Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olması üzerine işveren yüzlerce çalışanı işbaşı yaptırmamış, sendikalı olmanın bedeli bir kez daha cezalandırılmak istenmiştir. Şu anda DİSK yöneticileri ve Birleşik Metal-İş sendikamızın yöneticileri, işbaşı yaptırılmayan işçilerle birlikte fabrikanın önünde eyleme başlamışlardır'' denildi.

AA