kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Gül: Ailemin geçmişi Türk ve Müslümandır

ANKARA
21.12.2008
Cumhurbaşkanı Gül, Ermeni tartışması ile ilgili CHP'li Arıtman'ın ağır eleştirilerine yanıt verdi: "İddialar sinsi bir şekilde yayılmaya çalışılıyor. Ailemizin geçmişi Müslüman ve Türk'tür"..
CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sabrını taşırdı. Canan Arıtman'ın "Anne tarafından etnik kökenini araştırırsanız görürsünüz" açıklamasına karşılık, "Köşk" adına açıklama yapan ve Ermeni tezlerine karşı yaptığı çalışmaları anlatan Gül, dün "sinsice yayılan yalanı düzeltmek" ve "tarihe not düşmek" için bu kez bireysel açıklama yaptı: "Ailemizin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişi Müslüman ve Türk'tür." Cumhurbaşkanı Gül, "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasını fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmesinin ardından Arıtman'a ikinci kez yazılı bir metinle yanıt verdi. Gül, açıklamasında "Bütün vatandaşlarımın etnik kökenine, farklı inançlarına ve aile bağlarına saygı duyuyor, tüm bu farklılıkları imparatorluk geçmişi olan ülkemizin bir gerçeği ve aynı zamanda da zenginliği olarak görüyorum. Tüm vatandaşlarım hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın birbirine eşittir. Herkesin aynı hak ve hukuka sahip olmaları Anayasal teminat altındadır. Bu anlayış düzeyine ulaşmış ülkemizle gurur duyuyorum."

'KAYSERİLİ HEMŞERİLER ŞAHİT'
Gül, "Çok planlı olarak ve gerekse son birkaç gündür bazılarının açıkça, bazılarının sinsi bir şekilde yaymaya çalıştığı bir yalanı düzeltmek ve hakikat adına tarihe not bırakmak için ailemle ilgili aziz milletimi bilgilendirmek mecburiyeti hissettim" dediği açıklamasında etnik kökenini şöyle açıkladı: " Şöyle ki, Kayseri'nin yerlisi olan annem tarafından Satoğlu, babam tarafından Gül (Gülükimamı) sülalelerinden gelen ailemizin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişi Müslüman ve Türk'tür. Buna ailemizin titizlikle işlenen soy ağacımız, resmi nüfus kütükleri ve gelmiş geçmiş Kayserili hemşerilerim şahittir."