kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

330 bin pazarcıdan 250 bini kayıt dışı

Giriş Saati : 20.12.2008 13:51
Güncelleme : 20.12.2008 15:08
Yeni Haber
Türkiye genelinde 330 bin pazarcıdan 250 bininin kayıt dışı çalıştığı bildirildi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Mehmet Çakman, yaptığı açıklamada, ''Belediyeler işgaliye için kayıt dışı çalışmalara göz yumuyorlar. Bir an önce bu kayıt dışılığın önüne geçilmeli'' dedi. Kamuya ait cadde ve sokaklarda pazar yeri kurarak kullandırma yetkisinin belediyelere ait olduğunu belirten Çakman, şunları kaydetti:

''Belediyeler kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarından faaliyet belgesi istemek zorundadır. Ancak, çoğu belediye bu belgeyi istemeden ne olduğu belirsiz kişilere yer tahsisi yaparak, kayıt dışı çalışmalara göz yummaktadır. Türkiye genelinde kamuya ait yerlerde 330 bin pazarcı tespit edilmiştir. Bunların 250 bini her hangi bir odaya kayıtlı değildir.''

''İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇME İMKANIMIZ VAR''

Kayıtlı pazarcının kayıt dışındaki pazarcılarla, büyük marketler ve alışveriş merkezleriyle rekabet etmek zorunda kaldığına işaret eden Çakman, şöyle dedi:

''Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere tüm belediyelerimizin bu kayıt dışının önüne geçmesi gerekmektedir. Bu konuda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a gereken tüm bilgi ve belgeleri sunduk. Ülkemizin en büyük sıkıntısı olan kayıt dışının kayıt altına alınmasını acilen istiyoruz. Bunun için re;sen Maliye'ye kayıtlarını yapalım. Haksız rekabet ortadan kalksın.'' Bu sektörün aynı zamanda kendi içinde 500 bin işsizi barındırdığını ifade eden Çakman, ''Gelin bu sektördeki herkesi kayıt altına alalım. Bu 500 bin kişiyi kayıt altına alarak sosyal güvencelerini sağlayalım'' ifadesini kullandı.

(AA)