kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın başkanlığı devralacağı gün

Giriş Saati : 18.12.2008 10:37
Güncelleme : 18.12.2008 20:42
Yeni Haber
ABD'nin yeni başkanı seçilen Barack Obama'nın göreve başlayacağı 20 Ocak günü düzenlenen programın ayrıntıları yavaş yavaş basına sızıyor.

Soul müziğin kraliçesi Aretha Franklin, dünyaca ünlü viyolonselci Yo-Yo Ma ya da şair Elizabeth Alexander'ın Obama'nın başkanlığı devralacağı günkü programa davetli olduğu belirtildi.

Resmi davetlerden sorumlu komisyonun başındaki Kaliforniya Valisi Demokrat Dianne Feinstein, yazılı bir açıklama yaparak, ''kendi alanlarında dünyanın en iyileri'' arasında yer alan bu sanatçıların ''tarihi boyuta sahip'' devir teslim töreninde yer alacağını kaydetti.

Feinstein, törenin ABD Donanma Bandosu tarafından çalışan bir askeri marşla açılışının yapılacağını, ardından San Francisco Çocuk Korolarının şarkılarıyla devam edileceğini, kendisinin yapacağı ''hoşgeldin'' konuşmasından sonra Evanjelik rahip Rick Warren'ın dua edeceğini ve 66 yaşındaki Aretha Franklin'in sahne alacağını belirtti.

Daha sonra başkan yardımcısı Joe Biden'in yemin etmesiyle sürecek olan törende, Yo-Yo Ma, kemancı İzhah Perlman, piyanist Gabriela Montero ve klarnetçi Anthony McGill'den oluşan grup sahne alacağını ve ardından Obama yemin edeceğini belirten Feinstein, Harlem doğumlu şair Elizabeth Alexander'ın bir şiir dinletisi sunacağı törenin, milli marşın çalınmasıyla son bulacağını kaydetti.

Yazılı açıklamada, törene katılacak davetlilerin Obama ve Biden'in onayıyla belirlendiği de kaydedildi, ancak etkinliklerin saatleri hakkında bilgi verilmedi.

Obama'nın göreve başlayacağı 20 Ocak günü, herhangi bir soruna karşı hava savunma, tıbbi ve diğer destekler için 11 bini aşkın askerin görev yapacağı bildirilmişti.