kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'de geri dönülmez bir eğilim başladı"

AA
Giriş Saati : 18.12.2008 11:48
Güncelleme : 18.12.2008 20:42
Yeni Haber
ABD'de bulunan Amerika Ermeni Asamblesi (AAA) adlı kuruluş, Türkiye'de bir grubun başlattığı 1915 olayları için Ermenilerden özür dileme kampanyasını, Türkiye'nin Ermeni iddialarıyla yüzleşmesinin "ilk adımı" olduğunu ileri sürdü.

AAA'dan yapılan açıklamaya göre, kuruluşun icra direktörü Bryan Ardouny, "Türkiye'de geri dönülmez bir eğilim başladı. Bu özür, bu yönde bir ilk adım ve Türkiye'nin, kaçınılmaz olarak 'soykırım' geçmişiyle yüzleşmesi sonucunu ortaya çıkaracak" görüşünü savundu.

AAA'nın açıklamasında, özür kampanyasına verilen desteğin "dramatik" şekilde artmayı sürdürdüğü savunuldu.

Ardouny, ABD başkanlığına seçilen Barack Obama ve yardımcısı Joe Biden'in, "Türkiye'nin geçmişiyle uzlaşmasını desteklediğini" söyledi.
Obama, seçim kampanyası sırasında, başkan seçildiği takdirde, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağını dile getirmişti.

KONGREDEKİ ERMENİ LOBİSİ

Bu arada Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisindeki Ermeni lobisinin Cumhuriyetçi kanadının eşbaşkanlığına Illinois eyaleti milletvekili Mark Kirk getirildi.

Kirk, 4 kasım Kongre seçimlerinde yeniden seçilemeyen Cumhuriyetçi milletvekili Joe Knollenberg'in yerine bu konuma geliyor.

Mark Kirk, Temsilciler Meclisindeki Ermeni dostluk grubunun temel amaçlarından birinin Ermeni iddialarının tanınması olduğunu ve yeni konumundan dolayı şeref duyduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisindeki Ermeni lobisinin Demokrat kanadının eşbaşkanlığını Frank Pallone yürütüyor.

Geçen yasama döneminde Temsilciler Meclisi ve Kongrenin üst kanadı Senatoya sunulan, Ermeni iddialarını içeren tasarılar, 4 kasım seçimleriyle belirlenen yeni Kongrenin 6 ocakta göreve başlamasıyla birlikte geçersiz
olacak.

Özellikle Temsilciler Meclisindeki Ermeni lobisinin, en kısa sürede benzer bir tasarıyı hazırlayıp sunması bekleniyor.