kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Popüler olmak için kendimden ödün vermedim"

AA
Giriş Saati : 18.12.2008 12:22
Güncelleme : 18.12.2008 20:42
Yeni Haber
ABD Başkanı George Bush, popüler olmak için kendinden ödün vermediğini söyledi.

Görev süresi dolmak üzere olan Başkan Bush, Amerikan Fox haber kanalına verdiği mülakatta, halefi Barack Obama, ekonomik kriz ve kurulacak yeni hükümet hakkında görüş bildirdi.

"Herkes popüler olmak ister" diyen Bush, şöyle konuştu:

"Ne bekliyorsunuz? Büyük çaplı bir ekonomik problemimiz var ve ben bu problem sırasında başkanım. İnsanlar ekonominin durumunu onaylıyor mu, hayır. Ben de onaylamıyorum. Ben savaş dönemi başkanı oldum. Ekonomik resesyonla uğraşıyorum. Karşıma çok büyük problemler çıktı. Ancak benim için önemli olan, popülerlik uğruna kendimden ödün vermememdir."

Ekonominin çökmesini engellemek için çalıştığını belirten Bush, bu amaçla birçok Amerikalıyı zora sokan birtakım adımlar attıklarını söyledi. Bush, başkanların, kamuoyu yoklamalarını temel alarak bir karar aldıklarında hata yaptıklarını da ifade etti.

Barack Obama'nın oluşturduğu ulusal güvenlik ekibini öven Bush, "Bence yeni hükümet önündeki riskleri ve elindekileri imkanları analiz edecek ve kendi sonuçlarına ulaşacak. Ancak Obama'nın, en önemli görevlerinden birinin Amerikan halkını korumak olduğunu bildiğine eminim" dedi.

Başkan Bush, devlet yardımı bekleyen otomotiv sektörüne de umut verdi.

AP haber ajansının geçen hafta sonuçlarını açıkladığı kamuoyu yoklamasına göre, Amerikan halkının sadece yüzde 28'i Başkan Bush'un politikalarını destekliyor.