kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ateşkes sona erdi

İHA
Giriş Saati : 18.12.2008 10:27
Güncelleme : 18.12.2008 20:42
Yeni Haber
Gazze'deki Saraya el-Kudüs tugaylarının İsrail'in Siderot kentine roket havan topuyla saldırmasının ardından İsrail güçlerinin Gazze'nin kuzey ve güneyine saldırıda bulması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Gazze'deki Cihad el-İslami Direnişçi Hareketi'nin askeri kolu olan Saraya el-Kudüs tugaylarının dün akşam Siderot'a 20 roket ve havan topuyla saldırı düzenlemesinin ardından İsrail güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki Jebaliye bölgesine yerden-yere füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail güçlerinin bir eve de Apache helikopterlerle düzenlediği saldırılar sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. İsrail güçlerinin F16 uçaklarıyla Gazze'nin güneyine saldırıda bulunduğu bildirildi.

İsrail ile Gazze arasında Temmuz ayından bu yana süregelen ateşkes bugün biterken, başta Hamas olmak üzere Gazze'deki direnişçi gruplar, İsrail'in Gazze'ye yaptığı kuşatmayı sonlandırmaması durumunda ateşkesin uzatılmayacağını belirtmişti.

GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ İSRAİL ABLUKASI 5. KEZ KIRILMAYA ÇALIŞILACAK


İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka bütün şiddetiyle devam ederken Filistin yanlısı Batılı bir grup, bir gemiyle ablukayı yarmaya çalışacak. Merkezi ABD'de bulunan Özgür Gazze hareketi, 5. kere İsrail ablukasını yarmaya teşebbüs edecek.

Hareketin Dignity isimli gemisi yarın öğlen vakti Kıbrıs'taki Larnaka'dan hareket edecek. Geminin cumartesi günü Gazze Şeridi'ne varması bekleniyor. Filistin milletvekili Cemal El Hudari, gemide insan hakları ve yardım kuruluşlarından temsilciler ve gazetecilerle, bir ton ilaç, bebek maması ve çeşitli hediyeler olacak. Malzemeler Katar tarafından hibe edildi. Gemide Katarlı yetkililer de olacak.

El Hudari, gemideki yetkililerin Gazze Şeridi'nde hastane, okul ve çiftlikleri ziyaret edeceğini ve Haziran 2007'den bu yana devam eden İsrail ablukasının kötü tesirlerini yakından müşahade edeceklerini söyledi.

Özgür Gazze daha önce bölgeye 4 gemi göndermişti. İsrail, önce bu gemilere mani olacağını bildirmiş fakat daha sonra engel olmamıştı. İsrail, geçen ay Libya'dan gelen ve 3 ton yardım malzemesi taşıyan gemiye ise izin vermemişti. Buna Libya'nın düşman ülke olması gerekçe gösterilmişti.

İsrail, Gazze Şerridi'nin Hamas'ın kontrolüne geçmesinden bu yana bölgeye abluka uyguluyor.