kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Parlamento önünde polis-gösterici çatışması

Giriş Saati : 18.12.2008 14:58
Güncelleme : 18.12.2008 20:42
Yeni Haber
Yunanistan'ın başkenti Atina'da 6 Aralık gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan olaylar sürüyor.

Atina'da parlamento binasının da bulunduğu Sindagma meydanında bugün öğleden sonra yapılan gösteride yer yer polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı.

Göstericiler arasındaki bir grup gencin polise taş atarak saldırması üzerine güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz kullandı.
Gösteri sırasında, Sindagma meydanında geçen haftaki olaylar sırasında yakılan Noel ağacının yerine dikilen yenisinin polis kordonuna alınarak sıkı biçimde korunduğu gözlendi.

Öte yandan dün akşam Atina'nın Peristeri semtinde elinden havalı silahla yaralanan 16 yaşındaki lise öğrencisi Yorgo Paplomatas'ın okul arkadaşları, Omonia meydanında protesto gösterisi yaptı.

Eline saplanan saçma, bir operasyonla alınan Paplomatas'ın polise, yaralandığı sırada çevrede kendisini hedef alan hiç kimseyi görmediğini söylediği bildirildi.

Selanik'te ise öğretmenler ve öğrencilerle sol grupların ayrı ayrı 2 gösteri yaptığı kaydedildi.

Selanik'teki gösteriler olaysız sona ererken, bu akşam bir de konser düzenleneceği açıklandı.

Bu arada Girit adasındaki Hanya kentinde 2 ayrı gösteri düzenleyen öğretmenler ve öğrencilerin gösterileri de olaysız geçti.

Noel nedeniyle bu hafta sonu itibariyle okulları kapanacak olan göstericiler, yeni yılda ilk ders zili çalar çalmaz tekrar protesto gösterileri için meydanlarda olacaklarını duyurdu.

Trikala kentinde yapılan öğrenci eyleminde ise göstericiler kentin yerel radyosunu 3 saat süreyle işgal ederek, taleplerini dile getiren bir canlı yayın programı yaptı. Göstericiler, daha sonra radyo istasyonuna zarar vermeden ayrıldı.

Atina ve Selanik'te yarın da başta lise ve üniversite öğrencileri olmak üzere çeşitli grupların protesto gösterileri düzenlemesinin beklendiği açıklandı.