kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Din özgürlüğü, din değiştirebilme hakkını da kapsamalı"

Giriş Saati : 18.12.2008 17:03
Güncelleme : 18.12.2008 20:42
Yeni Haber
Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, bugün İslam ülkelerinden Bahreyn ve Tunus'un Vatikan nezdindeki yeni büyükelçilerinin akreditasyon mektuplarını sunmaları esnasında yaptığı konuşmada din özgürlüğünün önemine değindi.

16. Benediktus, Vatikan nezdindeki Bahreyn Büyükelçisi Nasır Muhammed Yusuf El-Beluşi'ye hitaben hitaben yaptığı konuşmada, din özgürlüğünün kişilerin dinlerini değiştirme hakkını da içermesi gerektiğini söyledi.

Papa 16. Benediktus, kimi İslam ülkelerinde, insanların Hristiyanlığa geçmelerinde engellemeler olduğu imasında bulunarak, "Dini tek başına ya da başkalarıyla birlikte, özel yaşamda ya da kamusal alanda yaşamayı mümkün kılan din özgürlüğü, kişilerin kendi vicdanları doğrultusunda din değiştirebilme hakkını da kapsamalı" diye konuştu.

16. Benediktus, Vatikan nezdindeki Tunus Büyükelçisi Rafia Limam Bevendi'ye yaptığı konuşmada da din özgürlüğü teması üzerinde durarak, "Herkesin onuruna saygı gösterildiği bir toplum inşa etmek, vicdan özgürlüğü ve din özgürlüğünü herkese tanımayı da gerektirmektedir. Zira gerçek dini kanaatlerin ifadesi ve bunların dışa vurumu, en temel insan hakkı konumundadır" dedi.

Hristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki inanç farklılıklarının unutulmaması gerektiğine de değinen Papa 16. Benediktus, "Hristiyanlar ve Müslümanları birbirlerinden ayıran farklılıklar bulunduğunu, pek çok konuda farklı yaklaşımlara sahip olduğumuzu unutmaksızın, günümüz dünyasında aile ve de hayat değerlerini savunmak ve özendirmek için birlikte çalışabilmek de önemli" ifadesini kullandı.