kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şemdinli kitapçısına 1 yıl hapis cezası

İHA
Giriş Saati : 05.12.2008 14:29
Güncelleme : 05.12.2008 21:33
Yeni Haber
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Umut Kitapevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, hakkında açılan 4 davanın 3'ünden beraat edilirken, 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şemdinli'de 9 Kasım 2005 tarihinde patlamanın meydana geldiği Umut Kitap Evi'nin sahibi Seferi Yılmaz hakkında Şemdinli Asliye Ceza Mahkemesi'nce 17 Temmuz 2007 tarihinden 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek', 19 Haziran 2006 tarihinden 'Suç ve Suçluyu övme' ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da 26 Ocak 2006 tarihinde 'Suçu ve suçluyu övme', 8 Ağustos 2006 tarihinde ise 'Terör örgütü üyeliği' suçlarında hakkında dava açılmıştı.

Dört ayrı suçun birleştirilerek Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava önceki gün karara bağlandı. Şemdinli olayının sanıkları olarak halen Van Askeri Mahkemesi'nde yargılanan astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in de tanık olarak dinleyen ve Suat Bilgin'in başkan, Bülent Kınay ve İbrahim Öneker'in ise üye olarak görev yaptığı mahkeme heyeti, Yılmaz hakkında açılan 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek', 'Suç ve suçluyu övme' ve 'Terör örgütü üyeliği' suçlarından beratına karar verdi. Mahkeme, Yılmaz hakkında 26 Ocak 2006 tarihinde açılan 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan, suçun işleniş biçimi, sanığın güttüğü amaç ve sanıktaki kastın yoğunluğu ile suç işleme kararlığı göz önüne alarak eylemine uyan 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 215. maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Yılmaz'ın, yargılama sürecindeki tutum ve davranışları göz önüne alınarak 5237 Sayılı TCK'nun 61/1. maddesi uyarınca cezasından indirim yapılmasına takdiren yer olmadığına da karar veren mahkeme heyeti, cezanın para veya başka bir tedbire çevrilmesine yer olmadığını karara bağladı. Mahkeme heyeti, Yılmaz'ın gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin 5237 Sayılı TCK.nun 63. maddesi uyarınca cezasından mahsubunu da uygun gördü.Van C. Başsavcısı Yahya Akçadırcı, kararın temyiz yolu açık olmak üzere oy birliği ile verildiğini belirtti.