kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tuncay Güney

Tuncay Güney'e terör soruşturması

Veli SARIBOĞA - Erhan DOĞAN
05.12.2008
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Tuncay Güney hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturmanın devam ettiğini bildirdi..
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı Ergenekon davasının 24'üncü duruşması dün görüldü. Duruşmada bazı isimlerin üstleri karalanarak mahkemeye sunulan şemaya ilişkin savcılıktan gelen yazı okundu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle örgüt şemasındaki bazı isimlerin açıklanmadığının bildirildiğini söyledi. İfadeleri iddianameye dayanak oluşturan Tuncay Güney için avukatların "Tanık mı yoksa sanık mı?" olduğu yönündeki taleplerine de cevap geldi. Savcılıktan mahkemeye gönderilen yazıda, Güney hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla açılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Başka yazıda da 9 No'lu gizli tanık ile ilgili olarak tüm görüşmeleri içeren CD'nin mahkemeye gönderildiği kaydedildi.

ŞEMDİN SAKIK SORUSU
Tutuklu sanık emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk de sorgusunda 33 askerin şehit edilmesinden sorumlu tutulan Şemdin Sakık'a PKK terör örgütünün iç yüzünü ortaya çıkartacak kitap yazması için Adalet Bakanlığı'nca dizüstü bilgisayar verildiği iddiasını duruşmaya taşıdı. Öztürk, "Bir gazetenin haberine göre, bir dönem PKK'nın iki numaralı ismi Sakık'a devlet dizüstü bilgisayar hediye ediyor. Onu etkisiz hale getirmesi için memur edilen ben ise şimdi terör örgütü üyesi olmaktan yargılanıyorum. Bana cezaevinde bilgisayar kullanma izni verilmiyor" diyerek mahkemenin iddiayı sormasını istedi. Sanık Öztürk, suçlamaları reddederken "Buradaki insanların hayatları aslında birer Ömer Seyfetin hikayesi gibidir" dedi. Öztürk, Gladyo diye bir örgütün İtalyan menşeyli olduğunu ifade etti ve "Türk Gladyosu'nun var olduğu söylense, kitaplar yazılsa da içi boş bir kap olarak kalmıştır. Şimdi bunun içiPKK, DHKP/C ve Hizbullah ile doldurulmaktadır" görüşünü savundu. Kendisinde ele geçen dokümanlar için "2004'te bir diziye alternatif olarak hazırladığım 3 bölüm halinde senaryoya ait" diyen Öztürk, Ergenekon iddianamesi için "Zihni Sinir projesi gibi" benzetmesi yaptı. Öztürk, "Bizler çeteci, tetikçi, bombacı değiliz. Olsa olsa duygusal milliyetçiler ve heyecanlı vatanseriz" dedi. Mahkeme, Öztürk'ün sorgusunun tamamlanmasının ardından sanıkların ve avukatlarının taleplerini karara bağlamak üzere duruşmayı bugün 09.30'a erteledi.