kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Kadının toplumsal statüsünü yüksetmeyi hedefliyoruz

AA
Giriş Saati : 05.12.2008 11:36
Güncelleme : 05.12.2008 18:32
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet olarak öncelikli hedeflerimizden biri de, kadınların toplumsal statüsünün yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın, kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk kadınına ve seçme seçilme hakkının verilmesinin 74. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın, erkek bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerinden eşit şekilde yararlanmasının, demokrasinin gerçek anlamda işlerliğinin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bizler millet olarak, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçısıyız. Ülkemizde kadınların, seçme seçilme hakkı başta olmak üzere temel hukuki ve siyasi hakları, pek çok Batı ülkesinden daha önce tanımıştır. Bugün, medeni ve siyasi haklar bakımından Türk kadınının önünde hiçbir hukuki engel yoktur. Türkiye artık, siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel hayatın her alanında sesini duyuran güçlü kadınlarıyla da geleceğe güvenle bakmaktadır. Bu, Cumhuriyetimizin başarısıdır.

Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayata daha çok katılımını gerçekleştirmek için, en temel sorun olarak ele aldığımız eğitim konusunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Hükümet olarak öncelikli hedeflerimizden biri de, kadınların toplumsal statüsünün yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın, kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasıdır.

Kadınların hayatın her alanında daha etkin rol üstlenmeleri, siyasete katılımlarını teşvik etmeye, bu doğrultuda gerekli bütün adımları atmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, köklü bir hukuksal ve toplumsal dönüşümü ifade eden, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 74. yıl dönümünü kutluyor, bütün Türk kadınlarına, başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında başarılar diliyorum."