kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'den barış mesajı istediler

Hazal ATEŞ - Atilla KORKMAZ - Hüseyin KAÇAR
05.12.2008
Diyarbakır'ın sivil toplum örgütleri, Gül'ün ziyaretinin bölgedeki tansiyonu düşürmek için bir fırsat olduğu görüşünde birleşti..
Diyarbakır'ın önde gelen sivil toplum örgütleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kurban Bayramında Diyarbakır'a yapacağı ziyaretin bölgedeki tansiyonu düşürmek adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt içi ziyaretini bu bölgeyen yapan Gül'ün bu bayram Ulu Cami'de bayram namazı kılmas bekleniyor. Gül'ün bu ziyaretine hem sivil toplum örgütleri hem de DTP tam destek verdi. Beklentiler şöyle:

* Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya: Bölge insanı çatışmalardan yoruldu. Sayın Gül'ün buradan vereceği barış mesajı çok önemli.

* Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Bölge halkı, Özal gibi Gül'ü de seviyor ve silahların susması için tarafların üzerine düşeni yapması çağrısı bekliyor. Güllerle karşılanır.

* DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay: DTP protesto örgütlemeyecek. Aksine teveccüh söz konusu olabilir. Bu ülkenin, Kürtlerin de Cumhurbaşkanı.

* GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu: Gül'e karşı sempati var, protesto olmaz. Hem ziyareti hem de vereceği mesajlar tansiyonu düşürecektir.

* İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey: Gül, diyalog yolunu açacak, insanları öldürmekle Kürt sorunun çözülmeyeceği mesajı vermeli. Cumhurbaşkanı sağduyulu bir insan. Vatandaşlar da geziyi olumlu karşılarken, seyyar satıcı Mehmet Tatar "Ekonomik sorun çözülürse bütün sorunlar çözülür. Cumhurbaşkanımızdan bunu bekliyoruz" dedi.