kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denemeç: Baykal'ın demokratik açılımlarını doğru buluyoruz

AA
Giriş Saati : 05.12.2008 11:35
Güncelleme : 05.12.2008 18:32
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın demokratik açılımlarını doğru bulduklarını belirterek, ''Nihayet Türkiye gerçeğini gördüler. Tek problem bu açılımı seçimlere 4 ay kala yapmalarıdır. Bu açılımda samimilerse seçimden sonra göreceğiz'' dedi.

Reha Denemeç, AK Parti olarak tüm teşkilatlarda mevcut belediye başkanlarının yaptığı hizmetler ile parti teşkilatlarıyla olan diyaloglarını değerlendirmek amacıyla temayül yoklaması yaptıklarını söyledi.

Temayül yoklamalarında başarılı oldukları görülen belediye başkanlarının önümüzdeki dönem de aday gösterilmelerinin mümkün olabileceğini belirten Denemeç, ''Mevcut belediye başkanlarımız ve yeni aday olacak belediye başkanlarımızın aday olabilmeleri için belirli kriterlerimiz var, bu kriterleri yerine getiren kişileri aday göstereceğiz'' diye konuştu.

Ekonomik krizin Türkiye'nin izlediği ekonomik veya siyasi kararlardan kaynaklanmadığını ve AK Parti'yle de bir ilgisinin olmadığını dile getiren Reha Denemeç, ''Bu kriz global bir krizdir. Vatandaş bu krizin dünyanın genel ekonomisinden kaynaklanan bir kriz olduğunu çok iyi biliyor. Bundan dolayı oylarımızın düşmesini beklemiyorum. Bu krizi Türkiye'deki bazı muhalefet odakları üzerimize yıkmaya çalışıyor ve bundan da siyası rant elde etmeye çalışıyor, ama iyi ki bu aziz millet işin farkında, bunun için o odaklar başarılı olamayacaklar'' dedi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın son günlerdeki açıklamalarını dikkatle izlediklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç, şunları söyledi:
''Deniz Baykal'ın demokratik açılımlarını doğru buluyorum. Nihayet Türkiye gerçeğini gördüler, tek problem bu açılımı seçimlere 4 ay kala yapmalarıdır. Bu açılımda samimilerse seçimden sonra göreceğiz, çünkü geçmişte de birçok seçim öncesi bu tip açılımlar yaptılar, seçimden sonra da unutup toplumun değerleriyle düşmanlığa devam ettiler.
Bir önemli problem de şu: bir iki ay evvelki politikalarına göre, şu anda tam tersi bir politika izlemeleridir. Bu ani politika değişikliği vatandaşta güvensizliğe yol açıyor. Bizim açımızdan hadi çok önemli değil, ama vatandaş açısından önemli bir güven problemi yaratıyor. Hz. Mevlana'nın dediği gibi ''Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün'' sözüyle bugün CHP'nin izlediği zikzaklı politikayı izah etmek mümkün olabilir.''
CHP'nin bugün çarşaflı, başörtülü ve şalvarlı vatandaşları partilerine davet etmelerine karşı olmadıklarını vurgulayan Reha Denemeç, ancak bir süre önce, başörtülü öğrencilerin yükseköğrenim okullarında eğitim görmelerine imkan sağlayan Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmesinin bugün izledikleri politikayla çeliştiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP lideri Deniz Baykal, dün başörtülü öğrencilerin eğitim görmelerini sağlayacak olan düzenlemeyi iptal etmek için Anayasa Mahkemesine gidip yasanın iptalini istedi. Anayasa Mahkemesi de CHP'nin isteğine uyup başörtüye imkan veren anayasa değikliğini iptal etti. Ardından AK Parti hakkında açılan kapatma davasında, türbanla ilgili anayasa değişikliği kapatılma davasının en önemli gerekçesi haline geldi. Bu değişiklikle, AK Parti'nin laikliğin çiğnenmesinde odak haline geldiği gerekçe gösterilip kapatılması istendi. Yapılan oylama sonucu, partimiz, bu anayasa değişikliğinden dolayı suçlu bulunup hazine yardımından mahrum bırakıldı. Bu yaşanan olayların müsebbibi CHP ve lideri Deniz Baykal'dır.''
CHP lideri Deniz Baykal'ı ''samimi olmaya'' davet eden Denemeç, ''Biz AK Parti olarak bu açılımları yapan CHP'nin samimi olduğuna inanmak istiyoruz. İnşallah samimidirler ve bu ülkenin gerçeklerini görüp sorunlarını çözmeye çalışırlar en azından engel olmazlar diye teminde bulunuyoruz'' şekilinde konuştu.