kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üsküdar'da doğalgaz patlaması: 3 yaralı

Giriş Saati : 03.12.2008 12:30
Güncelleme : 03.12.2008 21:15
Yeni Haber
Üsküdar'da bir evin doğalgaz tesisatında meydana gelen patlamada 3 kişi hafif yaralandı. Patlama sonrası daire kullanılamaz hale geldi, çevredeki çok sayıda ev ve park halindeki araç da hasar gördü.

Gece saat 02.30 sıralarında Üsküdar Esatpaşa Mahallesi Nergis Sokak üzerinde bulunan Cengiz Yurdagül'e ait evde patlama meydana geldi. Patlamada Cengiz Yurdagül ile patlama olan binanın karşısındaki apartmanda ikamet eden Sevgi Söker ve 12 yaşındaki Taha Söker hafif şekilde yaralandı. Cengiz Yurdagül'ün eşi Şerife Yurdagül ve çocukları Buket ve Burcu Yurdagül ise patlamadan yara almadan kurtuldu. Duvarları yıkılan ev kullanılamaz hale gelirken, çevredeki binaların camları kırıldı. Patlamanın, mahalle sakinlerinin uyuduğu geç saatlerde meydana gelmesi faciayı önledi.

Patlama sırasında çıkan yüksek ses mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda olayın doğalgaz patlaması olduğu tespit edildi. Sokak sakinlerinden olan Hakan Özben, "Büyük bir gürültü çıktı. Herkes uykudaydı o sırada, dışarı çıktığımızda arkadaşımızın evinde patlama olduğunu gördük. Evin duvarları yıkılmış. Çevredeki binalarda da hasar var." dedi.

Bu arada, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. İlgili birimlerin konuyla ilgili incelemeleri sürüyor.

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Üsküdar'da bir apartmanda meydana gelen patlamanın, mutfaktaki ocağa bağlı olan ve içinde doğal gaz bulunan borunun delinmesi nedeniyle ortama sızan gazdan kaynaklandığı belirlendi.

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş'den (İGDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, Esatpaşa Mahallesi Nergis Sokak'taki bir apartmanın 2. katındaki dairede meydana gelen patlamanın ardından ekiplerin olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi.

İlk inceleme sonucu, patlamaya, mutfaktaki ocağa bağlı olan ve içinde doğal gaz bulunan fleksi borusundan sızan gazın sebep olduğunun saptandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''İncelemelerde, ocak fleksine paralel ve bitişik halde bulunan elektrik kablosunda erime olduğu, elektrik kablosunun ocak fleksine temas ettiği noktada fleksin delindiği, fleksteki delinmeden dolayı ortama sızan gazın henüz belirlenemeyen bir sebeple patladığı tespit edilmiştir.''

Gazın elektrikli cihazlardan kaynaklanan kıvılcımla da patlayabileceği kaydedilen açıklamada, olayın ardından İGDAŞ ekiplerinin güvenlik için binanın gazını kestiği bildirildi.

(AJANSLAR)