kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
NİYE SOBA YAKILDI... Ankara’nın Sincan ilçesinde 2 kişinin öldüğü evde zamlardan dolayı doğalgazdan tasarruf etmek izin soba yakıldığı ileri sürüldü.

İki kardeşi bir tabuta koydular

Enis YILDIRIM ANKARA
03.12.2008
4 yaşındaki Ömer ile 8 yaşındaki Sultan Elif Aktaş, sobadan sızan gazdan hayatını kaybetti, anne son anda kurtarıldı. Otopsi için cenazeler bir tabuta konarak Adli Tıp'a götürüldü..
Ankara'nın Sincan ilçesi Malazgirt mahallesinde annesi ile birlikte aynı odada kalan 4 yaşındaki Ömer Aktaş ile 8 yaşındaki Sultan Elif Aktaş sobadan sızan gazdan hayatını kaybederken, anne Gülümser Aktaş son anda kurtarıldı. Ankara'nın Sincan ilçesi, Malazgirt mahallesine bir yıl önce taşınan 32 yaşındaki Gülümser Aktaş, iki çocuğu Ömer (4) ve Sultan Elif (8) ile birlikte sobadan sızan gazdan zehirlendi. Çocuklarının ve kendisinin zehirlendiklerini anlayan anne Gülümser Aktaş, 112 acil servisi aradı. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahalelerini burada gerçekleştirirken, anne Gülümser Aktaş ve çocukları Ömer ile Sultan, ambulansla Dr. Nafiz Körfez Sincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ANNE KURTARILDI
Hastanede tedavi altına alınan Ömer ve Sultan Elif tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Gülümser Aktaş'ın tedavisi devam ederken, haberi alan acılı baba, minik yavrularının acısına dayanamayarak, sinir krizi geçirdi. Dr. Nafiz Körfez Sincan Devlet Hastanesi'nden alınan iki kardeşin cesedi aynı tabuta konularak, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adli Tıp'ta yapılan otopsinin ardından iki kardeş, Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde toprağa verildi. Bu arada Aktaş ailesinin evinin doğalgazlı olmasına rağmen artan doğalgaz fiyatları nedeniyle tasarruf için soba yaktığı ileri sürüldü.