kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çorum Valisi Mustafa Toprak

Sungurlu'da fuhuş operasyonu

Giriş Saati : 03.12.2008 20:47
Güncelleme : 03.12.2008 21:16
Yeni Haber
Sungurlu Emniyet Müdürü Cengiz Alat, yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen kişilerden rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklandı.

Çorum Emniyet Müdürlüğünce, yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan Alat, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Cengiz Alat, çıkarıldığı mahkemece ''rüşvet aldığı'' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, operasyonda Gürcistan uyruklu 4 kadını fuhşa zorladıkları iddiasıyla gözaltına alınan M.K. (26), E.B. (29), R.B. (26), S.K. (37), S.U. (29), F.Ç. (29), R.Ç.(28), N.Ç. (26) ve Azerbaycan uyruklu Türk vatandaşı L.Ç'nin (36), emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, zanlıların yarın adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Gürcistan uyruklu kadınlar, L.G. (26), D.S. (40), C.S. (41) ve İ.B'nin (35) ise işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği kaydedildi.

VALİ TOPRAK'IN AÇIKLAMASI

Çorum Valisi Mustafa Toprak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği toplantısı için Tokat'ta bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu aşamada benim bir şey söylemem yanlış olur. Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir çalışma var, dün fuhuş operasyonunda 12-13 kişi gözaltına alınmıştı. Hassas bir konu olduğu için net bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Birkaç saat içinde kimin neyle suçlandığını bilme imkanı olabilecek. Sungurlu Emniyet Müdürü gözaltına alındı veya alınmadı diyemem. Konu şu anda savcılık aşamasında. Bu aşamada benim bir şey söylemem yanlış olur.''

(A.A)