kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kapadokya'da tatile büyük ilgi

Giriş Saati : 03.12.2008 11:56
Güncelleme : 03.12.2008 21:15
Yeni Haber
Türkiye'nin peri bacaları ve balon turları ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde konaklama tesislerinde doluluk oranı Kurban Bayramı öncesi yüzde 70'e ulaştı.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel zenginlikleri ve medeniyetlerin buluşma noktası olması özelliğiyle dikkati çeken Kapadokya, yılda ortalama 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kapadokya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değişik atmosferde geçirmek isteyen tatilcilere peri bacalarının otantik ortamında farklı konaklama alternatifleri sunuyor. 5 yıldızlı otelleri ve modern konaklama merkezlerini aratmayan peri bacalarından dönüştürme pansiyonlar ile kayadan oyma butik otellerde doluluk oranı bayram tatili öncesi 70'lere ulaştı. Gelecek günlerde bu oranın yüzde 80-90'lara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de yaşanan ekonomik krizin etkilerine rağmen şimdiden Kurban Bayramı için bölgedeki turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 70'lere ulaşmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Hava şartlarının uygun olması durumunda tesislerdeki doluluk oranının daha da artmasını beklediklerini ifade eden Demir, bayramı tatilini Kapadokya'da geçirmeyi planlayan tatilcilere erken rezervasyon yaptırmaları uyarısında bulundu.

Bölgedeki konaklama merkezleri ile turistik tesislerin bayram tatili için çeşitli paket programlar hazırladıklarını bildiren Demir, Kapadokya'daki turistik tesislerde, kayadan oyma eğlence merkezlerinde Türk gecelerinden, bayram özel eğlencelerine, animasyon gösterilerinden Kapadokya turlarına kadar çeşitli alternatif programların turistlere eğlenceli bir bayram tatili geçirteceğini dile getirdi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz da bölgedeki peri bacalarından dönüştürme pansiyonlar ile kayadan oyma otellerin 5 yıldızlı otelleri aratmadığını, bu konaklama merkezlerinin yıldızlı otellerdeki gibi imkanlarla donatıldığını kaydetti. Kurban Bayramı tatilini Kapadokya'da geçirmek isteyen tatilcilerin otantik ortamlarda konaklayarak, doğa yürüyüşleri, atlı turlar, balon, bisiklet ve deve turları gibi çok çeşitli sosyal aktivitelere katılabileceklerini anımsatan Durmaz, tatilcileri Kapadokya'ya davet etti.

Bölgedeki tesislerde konaklama ücretinin 50 YTL'den 2 bin YTL'ye kadar değişebildiğini belirten Durmaz, ''Ramazan Bayramı'nda tatilciler Kapadokya'ya akın etmişti. Bu bayramda da Kapadokya yine yerli ziyaretçilerimizin akınına uğrayacak. Tatil için Kapadokya'yı tercih eden turistler, bölgenin otantik atmosferi içinde konaklayarak çok farklı aktivitelere katılabilecekler'' diye konuştu.

(AA)