kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beykoz'da gecekondu yangını: 1 ölü

İHA
Giriş Saati : 03.12.2008 07:18
Güncelleme : 03.12.2008 21:15
Yeni Haber
Beykoz'da bir gecekonduda yaşayan Erkan Başkaya, kaldığı gecekonduda çıkan yangında hayatını kaybetti. Ölen Başkaya'nın yakınları, olayı gerçekleştirenlerin aralarında husumet bulunan akrabaları olduğunu iddia etti..
Beykoz'da, bir gecekondu çıkan yangın sonucu, gecekonduda yaşayan Erkan Başkaya hayatını kaybetti. Alev alev yanan gecekondu itfaiye ekiplerince söndürüldü. Södürme çalışmaları sonrası Başkaya'nın cesedi bulundu. Sinir krizi geçiren Başkaya'nın yakınları, gecekondunun, aralarında husumet bulunan akrabaları tarafından kundaklandığını iddia etti.

Olay, gece saat 02.00 sıralarında Beykoz Çiğdem Mahallesi Dereyolu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, söz konusu adreste bulunan Erkan Başkaya'nın yaşadığı gecekondu, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Çatısı ahşap olan gecekondu alev alev yanmaya başladı. Başkaya'nın ailesi ve komşuları yangını fark edince itfaiyeye haber verdi. Olay yerine sevk edilen Kavacık ve Beykoz itfaiye grupları, gecekonduyu saran yangını kısa sürede söndürdü. İçerde yapılan araştırmalarda Başkaya'nın yanmış cesedi bulundu. Durumu öğrenen yakınları sinir krizleri geçirdi. Gecekondudaki soğutma çalışmalarının ardından polis incelemerlerde bulunarak failleri bulmaya yönelik bulgular aradı. Yapılan incelemerin ardından Başkaya'nın cesedi ambulansla Beykoz Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Başkaya'nın kardeşi Ramazan Başkaya, kızkardeşlerinin eski eşi ile aralarında husumet bulunduğunu, geçtiğimiz günlerde de kavga ederek karakolluk olduklarını, bu sebeple eski eniştesi ve ailesinin gecekonduyu kundakladıklarını iddia etti. Ramazan Başkaya, "Birkaç gün önce evi bastılar. Silah zoruyla uzaklaştırdım onları. Polisler bu yüzden beni copladı. Olayı gerçekleştirenler onlar. Polisin bir an önce olayı aydınlatmasını istiyorum." dedi. Akrabası olan eski eşinden kısa süre önce boşanan Seda Başkaya ise gözyaşlarını tutamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.