kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Korkudan ABD'ye dönemiyor

Giriş Saati : 03.12.2008 09:55
Güncelleme : 03.12.2008 22:49
Yeni Haber
Polonya kökenli Fransız yönetmen Roman Polanski, 30 yıl önce ABD'de 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla ilişki kurmaktan hüküm giydikten sonra bu ülkeden kaçmasının ardından hakkındaki davanın düşmesi için Amerikan makamlarına başvurdu.

Polanski'nin avukatları, bugün 75 yaşında olan yönetmenin, o dönem Los Angeles'ta adil bir şekilde yargılanmadığını gösteren yeni kanıtlar bulunduğunu belirterek, konuyla ilgili kısa bir süre önce yayınlanan belgesel filmin mahkeme ile savcılık makamı arasındaki kötü davranış ve iletişimi ortaya koyduğunu savundu.

Bu durumun yasalar önündeki eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve durumdan ne sanığın ne de avukatlarının haberdar olduklarını belirten Polanski'nin avukatları, ünlü yönetmen aleyhindeki davanın düşmesini istedi.
Avukatların davanın düşmesi için gerekçe gösterdikleri "Roman Polanski: wanted and desired" adlı belgesel film haziranda Amerikan kablolu kanalı HBO'da gösterilmişti.

Polanski, 1977'te kendisinden 30 yaş küçük olan, 13 yaşındaki bir kızla cinsel ilişki kurmaktan hüküm giymiş, birkaç ay cezaevinde yattıktan sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Polanski, yeniden tutuklanma korkusuyla ABD'ye dönemiyor.

Şimdi 44 yaşında, evli ve 2 çocuk annesi olan Polanski'nin ''kurbanı'', Polanski'yi affettiğini açıklamıştı. Cinsel saldırı kurbanı olduğu gerekçesiyle ismi açıklanmayan kadın, Polanski'nin 42 gün hapiste yattığını ve cezasını çektiği söyleyerek, ''umarım ABD'ye döner ve tekrar hapse girmez'' diye konuşmuştu.

Polanski, 13 yaşındaki kızla ünlü aktör Jack Nicholson'un evinde yattığını, ancak zorlama olmadığını söylemişti.

AA