kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kısa... Kısa...

03.12.2008
TERÖRİSTLERE MEZAR YOK
Mumbai'de 175 kişiyi öldüren 9 teröristi gömecek yer bulunamıyor. Kentteki Müslüman mezarlığın yetkilileri, "gerçek Müslüman olmadıkları için" teröristleri gömmeyi reddetti. Cemaat sözcüsü Hanif Nalkhande "Böyle bir suç işleyen kişilere Müslüman denemez. İslam barbarlığa izin vermez" dedi.

KİMYASAL ALİ'YE İKİNCİ İDAM
Devrik lider Saddam Hüseyin'in sağ koluna ikinci kez idam cezası. Halepçe katliamında kimyasal gaz kullanıp binlerce kişiyi öldürten Kimyasal Ali, bu kez de Şii katliamdan suçlu bulundu. 1991'deki ayaklanmada 100 bine yakın kişinin öldürülmesinden sorumlu Ali Hasan El Mecit ve 2 kişi dün idam cezası aldı.

FİLİSTİN'DE İLK 'NÜ' SERGİ
Burası modern sanat eserlerinin sergilendiği bir Batı kenti değil. Burası, çatışmaların her gün sürdüğü Filistin. Ilımlı Başkan Mahmud Abbas'ın kontrolündeki Batı Şeria'nın Ramallah kenti. Filistinli sanatçı Muhammed Halil'in nü tablolarının yer aldığı sergi, ülke için bir ilk oldu. Halk sergiye büyük ilgi gösterdi.

IRAK'TA GÜZELLİK YARIŞMASI
İç çatışmalar ve savaşın sürdüğü ülkede bir ilk... Başkent Bağdat'taki Avcılık Kulübü'nde güzellik yarışması düzenlendi. Aralarında kadın milletvekillerinin de bulunduğu jüri üyeleri, mayo değil uzun etek giyen genç adayları tek tek inceleyip puan verdi. 18 yaşındaki Şems Tallal kraliçe seçildi.

RİCE, KRALİÇE İÇİN ÇALDI
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, piyano tutkusunu ve becerisini İngiltere'de sergiledi. Kraliçe Elizabeth'in sarayında verdiği bir davette Rice'a Londra Senfoni Orkestrası'nın üç üyesi de eşlik etti. 15 yaşında Mozart senfonisi çalmaya başlayan Rice'ı küçük yaşta piyanoyla müzik öğretmeni annesi tanıştırdı.