kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hükümet karşıtı gösteriler zaferle sonuçlandı

Giriş Saati : 03.12.2008 09:31
Güncelleme : 03.12.2008 22:49
Yeni Haber
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta uluslararası havaalanını 8 gündür işgal eden hükümete muhalif göstericiler eylemlerine son vererek havaalanından ayrılmaya başladı.

Basın mensupları, protestocuların valizlerini muhalif hareket tarafından sağlanan araçlara yerleştirdikleri ve havaalanından ayrılmaya başladıklarını bildirdi.

Hükümet karşıtı kraliyet yanlısı "Demokrasi için Halk İttifakı"na bağlı muhalifler, Başbakan Somchai Wongsawat'ın, anayasa mahkemesinin partisini kapatma ve kendisine siyaset yasağı getirme kararını kabul etmesinin ardından dün eylemlerini bitireceklerini açıklamışlardı.

Eylemlerin sona ermesinin ardından Tayland havacılık ve havaalanı yetkilileri de, 25 Kasımdan bu yana işgal altında bulunan Suvarnabhumi havaalanının tamamen boşalmasının ardından uluslararası seferlerin bugün başlamasının beklendiğini belirtti.

8 GÜN ARADAN SONRA İLK YOLCU UÇAĞI İNDİ

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Suvarnabhumi uluslararası havaalanına 8 gün aradan sonra ilk yolcu uçağı indi.

Reuters muhabiri, Tayland Havayolları'na ait yolcu uçağının, yerel saatle 02.15'te havaalanına iniş yaptığını söyledi. Puket adasından gelen uçağın, 305 yolcu taşıdığı belirtildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta uluslararası havaalanını 8 gündür işgal eden hükümet karşıtı göstericiler eylemlerine son vererek, havaalanından ayrılmaya başlamıştı.

Hükümet karşıtı kraliyet yanlısı "Demokrasi için Halk İttifakı"na bağlı muhalifler, Başbakan Somchai Wongsawat'ın, anayasa mahkemesinin partisini kapatma ve kendisine siyaset yasağı getirme kararını kabul etmesinin ardından dün eylemlerini bitireceklerini açıklamışlardı.

TAYLAND'DA YENİ BAŞBAKAN 8 ARALIKTA SEÇİLECEK

Tayland'da parlamentonun yeni başbakanı 8 Aralıkta seçeceği bildirildi.

Başbakanlığa vekalet eden Chavarat Charnvirakul, parlamento başkanıyla konuştuğunu ve yeni başbakan için oylamanın 8 Aralıkta yapılması konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Tayland Anayasa Mahkemesi dün, Başbakan Somchai Wongsawat'ın lideri olduğu, iktidarın büyük ortağı Halk Demokrasi İttifakı (PAD) ile iktidarın küçük ortakları Chart Thai Partisi ve Matchima Thipataya Partisini, seçimlerde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle kapatmıştı.

Anayasa Mahkemesi ayrıca, Başbakan Somchai ile PAD'lı 36 parti ileri geleniyle Matchima Thipataya ve Chart Thai Partisi'nin önde gelen liderlerine 5 yıl siyaset yasağı getirmişti.

PAD'ın mahkeme tarafından yasaklanmayan üyeleri "yollarına devam ederek" yeni bir hükümet kuracaklarını söylemişti.

Somchai, mahkemenin kararını kabul ettiğini ve köşesine çekileceğini açıklamıştı.