kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Onbinlerce kişi BM'yi protesto etti

Giriş Saati : 03.12.2008 09:39
Güncelleme : 03.12.2008 22:49
Yeni Haber
Kosova'da onbinlerce kişi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Avrupa Birliği Misyonu'nun (EULEX) Kosova'ya konuşlanmasıyla ilgili 6 maddelik planını protesto etti.

'Kendin Karar Al Hareketi' önderliğinde birçok sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle başkent Priştine`de toplanan göstericiler, Arnavut bayrakları sallayarak sloganlar attılar.

Gösterici liderlerinden Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Temsilcisi Xhafer Xhaferi, "Kosova'nın ileriye yönelik gelişmesini isterken, eski süreçlere dönüşün olmaması gerektiğini" ifade etti. Kendin Karar Al Hareketi yetkilileri ise, Kosova hükümetinin Sırbistan'ın istediği modelde EULEX'in yerleşmesini kabul ettiklerini iddia etti ve Kosovalı siyasileri Ban Ki-Mun planı ile EULEX konusunda halka yalan söylemekle suçladı.

"EULEX dışarı" şeklinde ve UÇK lehine sloganların atıldığı protesto yaklaşık iki saat sürdü. Gösterilere katılmaları için Kosova'nın her bölgesinden ücretsiz otobüsler kalktı. Kosova polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto yürüyüşü tamamlandıktan sonra göstericiler sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Cihan'a özel açıklamalarda bulunan Kendin Karar Al Hareketi lideri Ablin Kurti, EULEX'in Kosova'ya geliş tarihinin bugüne denk gelmesinin Sırbistan'ın isteği doğrultusunda olduğunu ileri sürdü. Kurti, "Biz Kosova halkı olarak bu 6 noktalık karara tamamen karşıyız. 6 noktalık karar, Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu (UNMIK)'in de burada kalması ve EULEX'in UNMIK'in çatısı altında olması anlamına geliyor" diye konuştu.

Ablin Kurti, tamamen bağımsız bir Kosova için mücadele edeceklerini ve gösterileri sürdürüceklerini ekledi.

19 Kasımda da aynı amaçla başkentte yapılan gösterilere yine on binlerce Kosovalı katılmıştı.

CİHAN