kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

En iyi 'tarihî marka'

Giriş Saati : 03.12.2008 15:18
Güncelleme : 03.12.2008 22:49
Yeni Haber
Mısır, Ülke Marka Endeksi'ne (CBI) göre yine en iyi 'tarihi marka' seçildi. FutureBrand adlı küresel marka danışmanlık şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre Mısır, en büyük rakipleri olarak gösterilen Fransa, İtalya, Çin ve Yunanistan gibi ülkeleri geride bıraktı.

Tarihi yerleri gezen 2 bin 600 turistin yer aldığı araştırmaya göre Mısır, tarihi mekanları gezilecek ülkeler sıralamasında da ilk sıralarda yer alıyor. 2008 ülke Marka Endeksi'ne göre Mısır Sanat ve Kültür alanında da en iyi üç marka arasında bulunuyor. Dördüncü yılına giren CBI derecelendirmesinde turistlerin yönelimleri ve seyahat sebepleri araştırılıyor.

FutureBrand'ın eş CEO'su Mario Natarelli, Mısır'ın bu yıl da tarihi yerleri ziyaret eden turistler için ilk tercih edilen ülke olduğunu ortaya koyduğunu ifade ediyor. Natarelli, özellikle piramitlerin Mısır'ın bu derecelendirmede ilk sırada gelmesinin önemli bir rol oyladığının altını çiziyor. Piramitlerin yanı sıra ülkenin dört bir yanında firavunlar ve daha sonraki dönemlerden kalma milyonlarca eser ve yüzlerce tarihi mekan bulunuyor.

Araştırmaya bu yıl Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden Mısır'ın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri de dahil edildi.

Zengin tarihi geçmişi ve eşsiz sahilleriyle ünlü olan Mısır, pazarlama tekniklerini iyi kullanamamasının yanı sıra hizmet kalitesinde de iyi bir derece yakalayamamasından dolayı çektiği turist sayısında İtalya ve Fransa'nın yanı sıra Türkiye ve Yunanistan'ın da çok gerisinde bulunuyor.

Ancak uzmanlara göre Mısır'ın uluslar arası bir kalite yakalaması durumunda ucuz olmasını da kullanarak kısa sürede Türkiye başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini geçebileceği ifade ediliyor.

CİHAN