kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yanağının içinden diş çıktı

Giriş Saati : 30.11.2008 10:38
Güncelleme : 30.11.2008 21:35
Yeni Haber
Çanakkale'de yanağındaki şişlik nedeniyle ameliyata alınan hastanın, yanak içinden kist yerine diş çıktı.

Alınan bilgiye göre, Emine Emek'in (51) sol yanağında yaklaşık bir yıl önce ortaya çıkan şişlik, geçen zamanda giderek büyüdü. Şişlik ağrı yapmadığı için doktora gitmeyen Emek, göğsünde oluşan başka bir kitle nedeniyle doktora başvurdu.

Muayene sırasında Emek'in yanağındaki şişliği fark eden doktor, öncelikle bu şişliğin tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine önce bir diş hekimine başvuran Emek, daha sonra onun yönlendirmesiyle Çanakkale Devlet Hastanesine gitti.

Yanağındaki şişliğin burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ya da sol gözüyle ilgili herhangi bir sorundan kaynaklanabileceği gerekçesiyle muayene edilen ve sinüs tomografisi çekilen Emek'in, yanağında ''kitle'' olduğu saptanınca ameliyat edilmesine karar verildi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın KBB muayenesinde ve bilgisayarlı sinüs tomografisi sonucunda, sol maksiller sinüsünü (Sol üst çenede küçük ve büyük azı dişlerinin üzerinde olan boşluk) doldurup kemiği eriterek çevre yumuşak dokuya yayılan bir kitlenin varlığının saptandığını söyledi.

''Hastaya açık bir sinüs cerrahisi uygulandı ve kist çıkarıldığında maksiller sinüs içinde gelişmiş izole bir diş varlığı saptandı'' diyen Dereköy, bunun ender görülen bir vaka olduğunu dile getirdi.

"RAHATSIZLIK VERMİYORDU"

Emine Emek de, yaklaşık bir yıl önce yüzünde şişlik oluşmaya başladığını belirterek, ''Beni çok rahatsız etmiyordu, ağrı da yapmazdı. Kötü bir görüntü oluşmaya başlamıştı yüzümde. Doktorun yönlendirmesiyle ameliyat edildim. Oradan diş çıkması beni çok şaşırttı. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun'' diye konuştu.

AA